Kadın ve aile Hizmetleri Müdürlüğü'nden Konferans

Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü

Kadın ve aile Hizmetleri Müdürlüğü'nden Konferans
Editör: Karamanca
25 Kasım 2015 - 11:01




Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kan ve Doku Bağışının Önemi konusunda hanımlara yönelik bir konferans tertip etti.


    Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen konferans, Mümine Hatun Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kan ve doku bağışının önemi konulu konferansta; Konya Kızılay şubesinden Engin Çorman, kan ve doku bağışına ilişkin bayan dinleyicilere sunum yaptı.


    Kan ve doku bağışında eğitim eksikliğini gidermek ve güvenli kan bağışçısı sayısını arttırmak amacıyla, Avrupa Birliği projesi kapsamında “Geleceğin Kan Bağışçılarını Kazanım Projesi” adı altında yurt genelinde eğitim seminerleri düzenlediklerini ifade eden Çorman: “Konferans düzenlenmesi için pilot bölge seçilen illerden birisi de Karaman. 5 gün boyunca özellikle gençleri hedefleyen bu proje kapsamında okullarda seminer düzenleyeceğiz. Teog sınavı nedeniyle okulların tatil olmasını fırsat bilerek bugün, Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde hanımlarımıza yönelik bir program gerçekleştirdik. Ülkemizde kan ve doku bağışını yaygınlaştırmak için toplumsal yardımlaşma bilincinde olan kişiler kan ve doku bağışında bulunmalılar. İhtiyacı olan birilerine bağış yapılsın ki,bizim veya bir yakınımızın başına geldiğinde zorluk çekmeden faydalanabilelim" ifadelerini kullandı.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum