Elazığ'da 'yerel Gazetemi Okuyorum Projesi' Başladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Basın İlan Kurumu (BİK) işbirliği ile “Yerel Gazetemi Okuyorum” projesi hayata geçirildi

Elazığ'da 'yerel Gazetemi Okuyorum Projesi' Başladı
Editör: Karamanca
22 Ekim 2015 - 13:00




Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Basın İlan Kurumu (BİK) işbirliği ile “Yerel Gazetemi Okuyorum” projesi hayata geçirildi.
Konuya ilişkin ETSO toplantı salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya, ETSO İdris Alan, BİK İl Müdürü Murat Yürekli, Elazığ Basın ve Medya Cemiyet Başkanı Nafiz Koca ile kentteki yerel gazetelerin yöneticileri ve çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan Alan, projede öncelikli amacın yerel gazetelerin okunurluğunu daha fazla artırmak ve yerel bilincin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Gerçekleştirdikleri proje doğrultusunda odaya stant koyduklarını belirten Alan, “Bu doğrultuda odamız bünyesinde 2 ayrı noktaya koyduğumuz ‘Yerel Gazetemi Okuyorum’ standıyla, odalara gelen üyelerimizin ve toplumun tüm kesimlerine yerel gazetelerimizi ulaştırmak ve daha fazla okunmasını sağlamak istiyoruz. Oda olarak yapmış olduğumuz bu girişim örnek bir modeldir” dedi.

“DEMOKRATİSİNİN TEMEL ÜLKÜSÜ GÜÇLÜ YEREL MEDYADIR”
Bu uygulamayı halkın çeşitli yaşam alanlarında yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Alan, “Gerçekleştirdiğimiz bu uygulamanın havaalanı, otogar, turizm firmaları, alışveriş merkezleri, sivil toplum kuruluşlarımız, otellerimiz, hastanelerimiz ve kamu kurumlarımız gibi çok geniş bir yelpazede yaygınlaştırılmasını beklemekteyiz. Kalkınmanın, gelişmenin ve daha da önemlisi demokratik çok sesliliğin temel ülküsü güçlü yerel medyadır. Bugün ABD başta olmak üzere gelişmiş birçok Avrupa ülkesinde yerel medyanın güçlü yapısı hemen kendini göstermektedir. Elazığ medyası bu anlamda çok engin bir tecrübeye sahiptir. Ülkemizde halen yayın hayatını sürdüren ve en eski gazetelerden biri ilimizde yayınlanmaktadır. İlimiz medyası sürekli kendisini geliştirmekte ve çağın gerektirdiği şartlara yaklaşmaktadır. Bu noktada kamusal bir hizmeti ifa eden medya kuruluşlarımızın desteklenmesi en temel konulardan birisidir. Bu projenin diğer bir hedefi de budur” diye konuştu.

“ELAZIĞ’IN YEREL BASINI ZENGİN BİR ALTYAPIYA SAHİP”
Projenin temel hedefinin yerel gazetelerin vatandaşlarla buluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden BİK İl Müdürü Murat Yürekli ise, şunları kaydetti.
“Bu projeye ETSO ile başlayıp kentimizin birçok alanına inşallah yayacağız. Projenin temel esprisi özellikle bir stant uygulaması olacak. Burada yerel gazetelerimiz bu stant alanlarında kamu kurum kuruluşlarında halka açık alanlarda, otogarda vatandaşlarımızın daha rahat erişip ulaşabileceği bayi üzerinden alınıp ulaşabileceği bir okuma trafiği sağlamak istedik. Biz daha önce Samsun’da bunu geçtiğimiz dönem uygulamaya sokmuştuk. Orada da sağ olsunlar sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarımız çok ciddi katkıları oldu, ciddi bir aşama kaydettik. Elazığ yerel basını tüm açık yüreklilikle belirtmek gerekir ki kadim şehrin yüzyıllık benliğini koruyan zengin bir altyapıya sahiptir. Her yere nasip olmayan bir potansiyeli var. Çünkü 1840’lardan başlayıp günümüze kadar gelen ve yaklaşık 90 yıl kesintisiz olarak devam eden gazetelerimiz var. Bu şu anlama geliyor. Çok zengin bir kültürel zenginliğe sahip kentin, yerel gazetelerinin getirilerinin de o kente çok değer katığı ve katacağını önce bir gazeteci olarak sonrada bir kurumun şube müdürü olarak açıkçası üzerimde bir ağırlık hissettiğimi ve sorumluluk taşımam gerektiği hissiyatıyla ben başkanıma bu projeyi açmıştım. Özellikle yerel gazetelerin gelişmesi, çok satılması ve halkla buluşması noktasında ETSO ve sivil toplum örgütleri olarak her zaman destekleyeceklerini ifade ettiler.”
Toplantı, katkılarından dolayı ETSO Başkanı İdris Alan’a plaket verilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum