Başkan Yanılmaz'dan Sanatkarlara Ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, sanat ve sanatkara destek amacıyla el işçiliğine dayalı üretim yapan meslek gurupları arasında yer alan tesbihçileri ziyaret ederek, her zaman sanatkarların yanlarında olacaklarını söyledi

Başkan Yanılmaz'dan Sanatkarlara Ziyaret
Editör: Karamanca
17 Ekim 2015 - 09:00




Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, sanat ve sanatkara destek amacıyla el işçiliğine dayalı üretim yapan meslek gurupları arasında yer alan tesbihçileri ziyaret ederek, her zaman sanatkarların yanlarında olacaklarını söyledi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kentte el emeği ile tespih üreten sanatkarları ziyaret etti. Ziyaretlerde tespih sanatkarlarından bilgi alan Yanılmaz, Elazığ’ın çok önemli bir kültür ve sanat şehri olduğunu ifade etti. Elazığ olarak Türkiye’de ve dünyada söz sahibi olmuş sanatçılara sahip olduklarını aktaran Yanılmaz, “Bizim kültürümüzde tespihin özel bir yeri vardır. El emeği göz nuru çok değerli taşlarla tespih üretimi yapan kardeşlerimize bu sanat dalına katkıları için teşekkür ediyorum. Yaptıkları şey bir sanattır. Bu sanatın yok olmaması ve gelecek nesillere aktarılması gerekir. Bunun için de Elazığ Belediyesi olarak her zaman sanatkarlarımızın yanında ve destekçisi olacağız” dedi.
Tespih sanatkarlarının ziyaret ardından rölyef sanatçısı Harun Taşdemir’i de ziyaret eden Yanılmaz, Taşdemir’den çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum