Dpü, Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak Örnek Bir Projeye İmza Attı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak olan ’Engelsiz Yönlendirme ve Bilgilendirme Sistemi’ projesini hayata geçirdi

Dpü, Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak Örnek Bir Projeye İmza Attı
Editör: Karamanca
15 Ekim 2015 - 15:00




Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak olan ’Engelsiz Yönlendirme ve Bilgilendirme Sistemi’ projesini hayata geçirdi.
Proje Koordinatörü Ali Osman Altınbay, görme engellilerin akıllı cep telefonlarına indirdikleri programla DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi’nin içerisinde, görme engelli kişiyi gideceği fakülte veya sosyal tesislere sesli olarak yönlendirdiğini kaydetti. Türkiye’de bir ilk olan projenin ilk uygulamasına Kütahya Altı Nokta Körler Derneği üyeleri de katıldı.
Altınbay ve Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Barış, görme engellilerin akıllı cep telefonlarına indirilen programla Merkez Kütüphane’den Rektörlük binasına doğru hareket etti. Görme engelliler, yol boyunca gideceklerini bölgeye nereden gedeceğini ve Rektörlük binasına kaç metre kaldığını program sayesinde öğrendi.
Dernek Başkanı Barış ve dernek üyeleri, daha sonra Rektör Prof. Dr. Remzi Gören’i ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Rektör Remzi Gören, "Yönlendirme ve Bilgelendirme Sistemi, üniversitemizin pilot uygulamasını ve yürütücülüğünü yaptığı bir proje. Cep telefonlarına yüklenen programla görme engelli vatandaşlarımız, merkez kampüsü rahatlıkla gezebilecekler. Çok güzel bir uygulama. Bu projenin diğer üniversitelere de katkısı sağlayacaktır" dedi.
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Barış da, "Çok mutluyum.Çünkü, yaşadığımız şehrin üniversitesinin görme engelliler için yaptığı çalışmaya tanık olmaktayız. Bu proje görme engellilerin hayatını kolaylaştıracaktır. Rektörümüze ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum