Reklam

Elazığ'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Türkiye genelinde 1218 Ekim arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”, Elazığ’da da “Cami ve Namazla Arınma” konferansı ile kutlanmaya başlandı

Elazığ'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı
Editör: Karamanca
15 Ekim 2015 - 13:00




Türkiye genelinde 1218 Ekim arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”, Elazığ’da da “Cami ve Namazla Arınma” konferansı ile kutlanmaya başlandı.
Elazığ İl Müftülüğü Edibe Can Konferans salonunda gerçekleşen programa Elazığ Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, Elazığ Din Görevlileri Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Fikret Karaman, din görevlileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Elazığ Din Görevlileri Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, başlangıçtan bugüne kadar cami ve mescitlerde İslam toplumlarında ortak sağduyunun amaçlandığını belirterek, dindarlık bilincinin oluşumunun insanların ruhen arınmaları, hayatlarında istikamet kazanmaları, birbirleriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli fonksiyonlar icra ettiklerini söyledi. Camilerin ibadethane olmakla beraber bir hak ve halk akademileri olduğunu ifade eden Kaya, “Camiler, müminlere her türlü kötülüklerden uzak durmalarının yanında her türlü iyilik ve güzellikler, insan sevgisi, vatan, bayrak, ezan, Kur’an sevgisi, ana, babaya, öğretmene, ulu’lemre itaat anlatılır. Camiler, İslam’a inanan herkesi sınıf ayrımı yapmadan bünyesinde toplayan Kabe’nin ve Mescidi Haramın birer şubeleridir. Bir ülkenin, İslam ülkesi olmasının mührü ve tapu senetleridir. Camiler aynı safta omuz omuza diz dize namaz kıldığımı ötekisi olmayan muhabbet merkezleridir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimiz müspet anlamda düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir” dedi

“MESAİ MEFHUMU TAŞIMIYORUZ”
Bu önemli günleri ve haftaları fırsat bilerek toplumda ihtiyaç duyulan önemli konuları bir hafta boyunca vatandaşlara aktardıklarını anlatan İl Müftüsü Peyami Güngör ise, halkın ve cemaatin bilgilendirildiğini kaydetti. Daha önceki yıllarda kadınlarla ilgili, cami ve kadın, cami ve engelliler, cami ve gençlik gibi konular üzerinde durulduğunu söyleyen Güngör, “Bu senede cami ve namaz konusu üzerinde durulacaktır. Bu konu kapsamında vatandaşımız ve cemaatimiz bilgilendirilecektir. Diyanet işleri başkanlığımızın önemli görevlerinden birisi cami hizmetleridir. Tabi aynı zamanda bir cami görevlisi Kur’an hizmetlisidir. Hem irşat görevlisidir. Bizim mesleğimizde böyle bir ayrım söz konusu değildir. Cami görevlisi aynı zamanda imamdır, müezzindir, vaizdir, hatiptir, mürşittir, Kur’an hocasıdır. Bu görevlerin hepsini gerçekleştirmektedir. Bu hizmetlerimizi biz yürütürken mesai mefhumu taşımadan din görevlilerimizin 24 saat cemaatiyle beraber olma zorundadır. Onları doğumundan ölümüne kadar, düğününde, sünnetinde, sevinçli günlerinde, üzüntülü günlerinde hem beraber olmaktır. Dolayısıyla bu meslekte mesai söz konusu değildir. Bir din görevlisi mutlaka günün her saatinde cemaatiyle ilgilidir. Cemaatiyle alakalıdır. Çünkü cemaatimizin bizden beklediği de budur” diye konuştu.
Program, konuşmaların ardından katılımcılara plaket verilmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum