Reklam

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'ne 2 Milyon Tl Ödenek

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’ne 2 milyon TL ödenek aktarıldığını ifade etti

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'ne 2 Milyon Tl Ödenek
Editör: Karamanca
15 Ekim 2015 - 09:30




AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’ne 2 milyon TL ödenek aktarıldığını ifade etti.
Nazlı, yaptığı açıklamada, söz konusu ödeneğin, Murat Dağı’na giden yolun yapımında kullanılacağını dile getirdi.
Gediz ilçesindeki Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin dünyada tanınır hale getireceklerini belirten Milletvekili Şükrü Nazlı, "Bilindiği gibi Kütahya çok değerli yer altı ve yer üstü zenginliklere sahip. Bu kaynaklar zaman içerisinde gün yüzüne çıtartılamamış ve bundan Kütahya’ya ekonomik girdiler sağlanamamıştı. Son 13 yıldır ulaşım, enerji ve alt yapı yapı alanlarında Kütahya’ya önemli yatırımlar yapıldı ve şehrimiz özellikle turizm alanında kendini göstermeye hazır bir il haline geldi. Kütahya’nın en önemli doğal güzelliklerinden olan Murat Dağı bölgesi önemli bir merkez. Aslında dünyada eşi çok bulunmayan 2 bin 100 metre yüksekliğindeki bir dağ. Burası hem kayak, hemde termal tesisleri bulunan bir bölge.Aynı anda zengin su kaynakları bulunan bir bölge. Murat Dağı’nın Türkiye’ye ve dünyaya açılması için Gediz Belediye Başkanımız da gayretleri vardı. Bu çerçevede, İller Bankası Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler sonucu, hazırlanan projeye ilk etapta 2 milyon TL’lik kaynak aktarıldı. Bununla ilk olarak Murat Dağı’nın yollarını yapacağız. Burada bulunan mevcut tesislerin 300 metre üst kotta bin 800 rakımda belediyemiz kendi imkanları ile yapmış olduğu bir kayak merkezi var. Buraya giden yolların yapılması için gerekli olan parayı da ayırmış olduk. Murat Dağı’nı gün yüzüne çıkartmakla, Ege bölgesinde en önemli merkeze sahip oluyoruz. Türkiye’de değişik bölgelerde kayak merkezleri var. Ancak Murat Dağı’nda hem soğuk suyumuz var, hem de termal suyumuz var. Bu özelliği ile Türkiye’nin en önemli kayak turizmini bölgemize kazandırmış olacağız. Kütahya çinisi, porseleni, seramiği ve kaplıcaları ile tanınırken, bir de Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’mizle de tanınmış olacak. Buraya yapılacak konaklama tesisleri ile ilgili çalışmalarımız da var. Kütahya turizmi adına bu büyük bir kazanımdır. Projede emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Maddi kaynak sebebiyle İller Bankası Genel Müdürü’ne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)

15.10.2015 12:11:11 TSI
NNNN15.10.2015 12:01:5815.10.2015 12:1115.10.2015 12:04

YORUMLAR

  • 0 Yorum