Reklam

Altınokta Körler Derneği Üyelerinin Tüm İhtiyaçlarını Karşılıyor

Altınokta Körler Derneği Elazığ Şube Başkanı Refik Temiz, kentte gerek sağlık gerekse sosyal anlamda dernek üyelerine destek sağladıklarını belirtti

Altınokta Körler Derneği Üyelerinin Tüm İhtiyaçlarını Karşılıyor
Editör: Karamanca
14 Ekim 2015 - 13:00




Altınokta Körler Derneği Elazığ Şube Başkanı Refik Temiz, kentte gerek sağlık gerekse sosyal anlamda dernek üyelerine destek sağladıklarını belirtti.
Altınokta Körler Derneği Elazığ Şube Başkanı Refik Temiz, çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 4 kişi ile yola çıktıklarını ve şuanda derneğin üye sayısını 512 olduğunu anlatan Temiz, görme engellilerin en büyük sıkıntısının aile içi eğitim olduğunu ifade etti. Ailelerin bazı konularda bilinçsiz olduğunu anlatan Temiz, “Bu ailelerle eğitim seminerleri ve toplantılar yapılarak, eğitimi düşük olanları eğitim seviyelerini yükseltmek için okullara gönderiyoruz. Yaşı geçmiş olanlara bilgisayar öğretiyoruz. Yaşı geçmiş ve diploması olmayan vatandaşlarımıza burada kabartma Braille yazı kursu düzenleyerek, yazı tiplerinin öğretiyoruz. Kabartma Kuranı Kerim dersi veriyoruz. İşe girmeleri için bilgisayar sertifikası veriyoruz. İstihdamı yükseltmek için ilimizdeki yetkililerden, milletvekillerinden, bakanlarımızdan destek alıyoruz. Zaten devletimiz sağ olsun gerçekten engelli grupların önünü biraz açtı. İstihdam konusunda devletimiz engelli kardeşlerimize 2013 yılında yüzde 500 eğitim ve istihdam sağladı. Bu tabi sade görme engellilere yönelik bir çalışma değil tüm engellilere yönelik bir çalışmadır” dedi.
Derneğe verilen destekler konusunda Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür eden Refik Temiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kaldırım parke taşlarını kesiyor ve kestikten sonra onların yerine özel karo şekliden betondan yapılmış hissedilir kaldırımlar döşüyor. Bunlar bizim için bulunmaz birer nimettir. Çünkü bir görme engelli o kaldırımda yürürken kimseden yardım almadan gitmek istediği yere rahatlıkla gidebilmektedir. Bu güzel bir çalışmadır. Trafik ışıklarında sıkıntımız var. Trafik ışıklarını da eğer sesli sistem yöntemiyle, görme engellilere yönelik bir çalışma yaparsa gerçekten bizleri mutlu edecektir. Çünkü karşıdan karşıya geçerken sarı mı, kırmızı mı, yeşil mi yandığını bilmekte güçlük çekiyoruz. Kısmen görenler için kolay ama benim gibi yüzde 95 görmeyen, yüzde 100 görmeyen vatandaşımız bundan istifade edemiyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum