Uğur Ünalan: Türkiye'de Kayıt Dışı İstihdam Oranı Yüzde 32

Kütahya’da, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK)’Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi’ basın mensuplarına tanıtıldı

Uğur Ünalan: Türkiye'de Kayıt Dışı İstihdam Oranı Yüzde 32
Editör: Karamanca
14 Ekim 2015 - 11:30




Kütahya’da, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK)’Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi’ basın mensuplarına tanıtıldı.
Çınar Otel’de düzenlenen toplantıda, yerel ve ulusal medya temsilcileri ve muhabirleri ile bir araya gelen SGK Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Uğur Ünalan ve SGK Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar, kayıt dışı istihdam ve kayıtlı istihdamın teşviki ile ilgili bilgiler verdi.
Toplantıda konuşan Uğun Ünalan, Türkiye’de geçmiş yıllarda kayıt dışı çalışan kişi sayısının yüzde 52’lerden yüzde 32’ye kadar düştüğünü söyledi.
Ünalan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan KİTUP II projesi ile kayıtlı istihdamın önemi, kayıt dışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda güncel gelişmeler ışığında toplumu bilgilendirmenin amaçlandığını söyledi.
Ünalan, genç kuşaklara odaklanarak sorunun çözümüne temelden, bütünsel bir anlayış getiren, kayıtlı istihdamın öneminin fark edilmesini ve savunulmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyulan projeyle kayıtlı istihdamın artırılmasını hedeflediklerini ifade etti.
“2002 yılında yüzde 52’ler seviyesindeki kayıt dışı istihdam oranı 2015 yılına geldiğimizde yüzde 32’ler seviyesine kadar indirilmiştir” diyen Ünalan, kayıt dışı için halkın ’Alo 170’ numaralı telefona ihbarda bulunmalarının yeterli olacağını kaydetti.
SGK Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar, kayıt dışı istihdamın Kütahya’da da yüzde 32 olduğunu ifade etti. Sayar, Kütahya il genelinde şaklaşık 130 bin sigortalı çalışan, yaklaşık 85 bin de emekli bulunduğunu dile getirdi.

14.10.2015 14:30:03 TSI
NNNN14.10.2015 14:27:3614.10.2015 14:30

YORUMLAR

  • 0 Yorum