Reklam

Kütahya'da 35 Bin Öğrenciye Ücretsiz Kurs

Kütahya İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi

Kütahya'da 35 Bin Öğrenciye Ücretsiz Kurs
Editör: Karamanca
14 Ekim 2015 - 09:00




Kütahya İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Vali Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, bazı daire müdürleri, STK temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Vali Şerif Yılmaz yaptı. İl genelinde 35 Bin öğrencinin ücretsiz kurslarda eğitim gördüğünü söyleyen Vali Yılmaz, "Geçen yıl başladığımız, bu yıl da artarak devam eden, Halk Eğitim ile aldığımız kararlar çerçevesinde yaptığımız ve yine Milli Eğitim Bakanlığımızın özellikle dershane kapatılmasıyla birlikte doğacak olan açığı kapatma yönünde yaptığı çalışmalarla ilgili rakamlar mukayese edilmeli. Halk Eğitim Merkezi ve okullarımız dahil destekleme ve girişim kursu başlamıştı. Yaklaşık 23 bine yakın öğrencimiz kursumuza katıldı. Bugün itibariyle 36 bin 500 öğrencimiz bu kurslara devam ediyor. Onlar lisede ve ortaokulda eğitim gören öğrencilerimiz. İlimiz genelinde 96 bin öğrencimiz var aşağı yukarı üçte birinden fazlası kurslarımıza dahil oldu. Bunlardan sadece Halk eğitim Merkezi tarafından yapılan mezun olan öğrencilerimize yönelik kurslarımıza pazar günleri hariç hafta içi ve sonu devam edecek.Bunlar kayıtla ilgili bundan sonra da talep olduğu sürece taleplerin karşılanması yönünde desteklerimizin devam edeceğini ifade etmek istiyorum. 35 bin dershaneye gidecek olan çocukların dershaneye bırakacağı para ailelerin cebine kaldı. Büyük devlet olmanın gereği de budur. Bugün çocuklarımızın kitaplarını ücretsiz olarak okul sıralarına bırakan Devlet bunun da üstesinden geldi. İlk yıl olmasına rağmen bana göre herhangi bir karmaşa yaşanmadı. Üstelik başarımız da arttı. Kütahya olarak ilk 10’dayız. Elde edilen başarı bu çalışmaların ürünüdür" diye konuştu.

"MÜLTECİLERİ İNSAN OLARAK GÖREN SADECE BİZİZ"
Vali Yılmaz, ülkelerindeki savaştan kaçarak Kütahya’ya gelen mültecilere Halk eğitim Merkezi tarafından verilen dil kursu hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Mültecilerin Türkçe’yi öğrenmesi noktasında tüm eksiklerin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını isteyen Vali Şerif Yılmaz, "Bize insanlık dersi veren ülkeler mültecileri ülkelerine seçerek kabul ediyorlar. Eğitim düzeyine, diplomasına bakıyor, işlerine yarayıp yaramayacağıyla ilgileniyorlar. Onları insan olarak kabul eden bu yönüyle ilgilenenler bizleriz. Bu yüzden de mülteci vatandaşlarımızın kendilerini ifade edebilmek ve bizleri anlamak adına dilimizi öğrenmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

"GENÇLERE YÖNELİK KURS SAYILARINI ARTIRIN"
Gençlere yönelik açılan kurs sayılarını ve katılım oranlarını değerlendiren Yılmaz, kurs sayılarının artırılması talimatını verdi. Vali Şerif Yılmaz, gençlere yönelik yapılan çalışmalarda hassasiyet içerisinde ve özenli çalışılması gerektiğinin altını çizdi.
Valimiz Sayın Şerif Yılmaz’ın ardından Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Sak, 1 Eylül 2014 31 Ağustos 2015 tarihleri arasında İl genelinde açılan kurslar ve MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İşbirliği Yönergesine ilişkin sunum yaptı.
Toplantı, işbirliği yapılan kurumların temsilcilerinin görüş ve önerileri, dilek ve temennilerinin gündeme alınmasının ardından sona erdi.(EFE)

14.10.2015 11:15:28 TSI
NNNN
14.10.2015 11:15:0814.10.2015 11:18

YORUMLAR

  • 0 Yorum