Reklam

Gurbetçi Hacılar Gül İle Karşılandı

Almanya’nın Wuppertal Şehrinde faaliyet gösteren Wuppertal Kütahyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, yaz tatilinde hacca gidip gelen 200 kişilik gurbetçi hacı kafilesini Kütahya Zafer Havaalanı’nda ellerinde güllerle karşılayıp, gönüllerini fethetti

Gurbetçi Hacılar Gül İle Karşılandı
Editör: Karamanca
13 Ekim 2015 - 18:42




Almanya’nın Wuppertal Şehrinde faaliyet gösteren Wuppertal Kütahyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, yaz tatilinde hacca gidip gelen 200 kişilik gurbetçi hacı kafilesini Kütahya Zafer Havaalanı’nda ellerinde güllerle karşılayıp, gönüllerini fethetti.
Wuppertal Kütahyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Taşçıoğlu, yönetim kurulu üyeleri Melike Ören ve İrfan Abay tarafından karşılanan Kütahya 3 numaralı 200 kişilik ilk hacı kafilesi, hac ibadetini yerine getirip yakınları ve sevdiklerine kavuşmanın sevincini yaşadılar.
Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşçıoğlu, konu ile ilgili şu şekilde konuştu: "İş ve izin sebebi ile bazı dernek üyesi gurbetçi kardeş ve dernek yetkililerimiz anavatanımız, canımız Türkiye ve Kütahya’da idik. İlk hacı kafilesinin Kütahya Zafer Havaalanı’na ineceğini duyunca dernek başkanı olarak şahsım ve dernek yönetim kurulu üyelerimiz Melike Ören ve İrfan Abay ile bu kafileyi karşılamak istedik. ’Yunus’ça eli boş gitmek olmaz deyip yine Yunus Emre’nin dizleri ile “Sordum sarı çiçeğe gül sizin neniz olur, Çiçek eydür derviş baba gül Muhammed (SAV) teridir” diyerek Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa SAV’ı temsil eden en güzel çiçek olan gül ile hacılarımızı karşılayarak onlara gül takdim ettik. Bilindiği gibi gül tasavvufta Hz. Peygamberimizi temsil etmektedir" dedi.
Kütahya Zafer Havaalanı’na inen 3 numaralı ilk hacı kafilesindeki hacılar kendilerine havaalanı çıkış kapısında yapılan gül takdiminden çok memnun olduklarını dile getirirken, bu inceliğin Almanya Wuppertal Kütahyalılar Derneği tarafından yapıldığını duyunca memnuniyet ve sevinçlerinin bir kat daha arttığını ifade ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum