Reklam

Mersin'de Muhtarlara Verilen Bilgisayar Eğitimi Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki tüm muhtarların bilgisayar kullanımında karşılaştıkları sorunları gidermek için verilen ’Temel Bilgisayar Eğitimi’, Mut Belediye Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşti

Mersin'de Muhtarlara Verilen Bilgisayar Eğitimi Devam Ediyor
Editör: Karamanca
13 Ekim 2015 - 18:22




Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki tüm muhtarların bilgisayar kullanımında karşılaştıkları sorunları gidermek için verilen ’Temel Bilgisayar Eğitimi’, Mut Belediye Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Mut’ta görevli muhtarlara verilen eğitime, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Mersin milletvekilleri Ali Öz, Baki Şimşek, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Mut İlçe Başkanı Durmuş Ali Çerekçi, Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen ve 102 muhtar katıldı.
Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, “Hep şunu söyledik, verdiğimiz her sözün, attığımız her imzanın sonuna kadar arkasındayız. Belki ilk etapta köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmasından sonra herkes ’acaba hizmetler nasıl olacak, hizmet gelecek mi gelmeyecek mi’ diye düşüncelere kapıldı. Ama biz bu Bütünşehir Yasası’nın olumsuzluğunu olumlu hale getirmenin gayreti ve mücadelesi ile bu yasanın avantaja dönüşmesini sağladık. Yaklaşık bir buçuk yıldır yapılan hizmetlerin gelecekte yapılacak hizmetlere referans olduğunu göz önüne alırsak, bu yasayı vatandaşlarımız için olumlu şekilde kullanacağımızı herkese gösterdik” dedi.
Bugüne kadar bir yerel yönetimden beklenmeyen performansla hizmetleri gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, son bir buçuk yıllık Büyükşehir Belediyesi döneminde, Mut merkez hariç köy yollarına 115 kilometrenin üzerinde yol yaptıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir ilçeyi, hiçbir yerleşim birimini birbirinden ayırmadıklarını, her yere hizmet etmenin gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Kocamaz, “Vatandaşlarımızın derdi bizim derdimiz, onları çözmek boynumuzun borcu. Muhtarlarımız en kısa yoldan dertlerini belediyelerimize ulaştırsınlar istiyoruz. Bu amaçla Mersin genelinde muhtarlarımıza 805 bilgisayar dağıttık. İnternet ağını kurarak internet ücretlerini de Büyükşehir olarak üstlendik ve memleketin problemlerinin çözümü konusunda daha iyi netice alabilmek için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi ’ALO 153’ ve MESKİ ’ALO 185’ hatları ile artık şikayetlerinizi nerede olursanız olun iletebilecek ve takibini gerçekleştirebileceksiniz” diye konuştu.
Dağıtılan bilgisayarların, yazıcıların ve internet ağının olumlu bir şekilde vatandaşa hizmet olarak yansımasının öneminden bahseden Kocamaz, “Sizlerden bu konuya duyarlılık ve ilgi bekliyoruz. Biz 30 Mart öncesinde ne söylediysek bunları bir bir yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu işlerin birlikte gerçekleştirildiği bilinci ile herkes sorumluluk alsın ve meseleye sahip çıksın” ifadelerini kullandı.
Ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Kocamaz, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyleyerek, Atatürk gibi bir lidere sahip olunmasına rağmen ülkenin yanlış politikalar nedeniyle bugün Ortadoğu ülkesi haline dönüştüğünü ve bu durumun biran evvel son bulması için dua ettiklerini ifade etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum