Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mersin’in Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve Mersin, Adana, Hatay ile Osmaniye illerini kapsayan Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu
Editör: Karamanca
13 Ekim 2015 - 18:22




Mersin’in Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve Mersin, Adana, Hatay ile Osmaniye illerini kapsayan Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Erdemli Belediyesi öncülüğünde, üniversiteler, Mersin Gazeteciler Cemiyeti, basın dernekleri ve Kızkalesi Turizm Derneği’nin destekleriyle gerçekleştirilen Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri, Kızkalesi Kilikya Otel’de düzenlenen törenle verildi. Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye illerinde yayın hayatını sürdüren yerel radyo, gazete, televizyon, dergi ve internet haber sitelerine dönük olarak verilen ödüller düzenlenen geceye yoğun katılım oldu. Mersin Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenlerinin seçici kurul üyesi olduğu organizasyona, iş, sanat ve siyaset dünyasından da çok sayıda kişi katıldı.
Törende bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri organizasyonunun Erdemli’nin ve Kızkalesi’nin ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtılması için çok önemli olduğunu söyleyerek, organizasyona emek veren herkese teşekkür etti. Ankara’daki bombalı saldırıya değinen Başkan Tollu, “Bugün burada Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin illeri ve ilçelerinde yayın yapan radyo, televizyon, dergi, gazete ve internet haber sitelerinden oluşan yerel basını bir araya getirmenin onurunu yaşıyoruz. Bu güzel program hainlerin düzenlediği alçak saldırılarla gölgelenmiştir. Memleketimizi bölmeye çalışan alçaklar yine bir kanlı saldırıya imza atmışlardır. Memleketimizin başı sağ olsun. Bu hain eller asla memleketimizi bölmeyi başaramayacaklar. Her şeye rağmen dimdik ayakta durarak, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu gerçekler etrafında ödül alan tüm gazeteci arkadaşları tebrik eder başarılarının devamını dilerim” dedi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise gazetecilik mesleğinin bir onur olduğunu vurgulayarak, zor şartlar altında görev yağan tüm gazetecilere başarılar diledi. Ünal, bu projenin her yıl yapılması konusunda Mersin Gazeteciler Cemiyeti olarak en iyi desteği vereceklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Yerel medya Ödülleri sahiplerine verildi. Gecede ayrıca, Erdemli’de yayın hayatını sürdüren gazetecilere, Erdemli basınına sundukları katkılardan da dolayı da Başkan Tollu tarafından mansiyon ödülü verildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum