Reklam

Kosova'da Öğrenci Protestoları Durmuyor

Kosova’nın en büyük kamu üniversitesi olan Priştine Üniversitesi öğrencileri, taleplerini duyurmak için sokaklara döküldü

Kosova'da Öğrenci Protestoları Durmuyor
Editör: Karamanca
13 Ekim 2015 - 18:15




Kosova’nın en büyük kamu üniversitesi olan Priştine Üniversitesi öğrencileri, taleplerini duyurmak için sokaklara döküldü.
Sınav dönemleri sayısının artırılması ile eğitim şartlarının iyileşmesi yönündeki taleplerini yerine getirmediğini ileri sürerek üniversite yönetimini protesto eden Priştine Üniversitesi öğrencileri, eylemlerine devam etti. Üniversite kampüsünde toplanan ve Priştine’nin ana caddesinde yürüyüş düzenleyen öğrenciler, rektörlük binası önünde, üniversite rektörü ve yönetimini sert bir dille eleştirdi. Polisin güvenlik tedbirleri aldığı protesto gösterisinde, taleplerinin derhal yerine getirmesini isteyen öğrenciler, durumun devam etmesi halinde derslere girmeyeceklerini duyurdu.
Protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda, Priştine Üniversitesi yönetiminin siyasetten uzak durması ve eğitim kalitesinin artmasına odaklanması talep edildi. Rüşvet olaylarına da değinen öğrenciler, yolsuzlukların üniversiteye gölge düşürdüğü ve üniversiteyi bilimden uzaklaştırdığını iddia ettiler.
Protesto eylemine katılan öğrenciler, taleplerinin yerine getirilmesi ya da Priştine Üniversitesi Rektörü ve yönetiminin istifa etmelerini talep etti. Üniversite yönetim karşıtı slogan atan protestocu öğrenciler, talepleri yerine getirilinceye kadar durmayacaklarını duyurdu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum