Kosova'da Muhalefet Liderlerinden Albin Kurti Tutuklandı

Üsküp dönüşü Priştine girişinde Milletvekili Glauk Konjufca ile aynı araçta bulunan ana muhalefet partisi Vetevendosje Milletvekili Albin Kurti, polis tarafından tutuklandı..

Kosova'da Muhalefet Liderlerinden Albin Kurti Tutuklandı
Editör: Karamanca
13 Ekim 2015 - 06:59




Üsküp dönüşü Priştine girişinde Milletvekili Glauk Konjufca ile aynı araçta bulunan ana muhalefet partisi Vetevendosje Milletvekili Albin Kurti, polis tarafından tutuklandı.
Kosova Polisi Sözcüsü Baki Kelani, Milletvekili Kurti’nin tutuklandığını doğruladı. Kelani, tutuklamanın savcılığın emri ile polis ekiplerince gerçekleştirildiğini söyledi. Kelani, Kurti’nin polis merkezine götürülerek sorguya alındığını kaydetti.
Milletvekili Kurti’nin, 8 Ekim tarihli meclis oturumunda göz yaşartıcı gaz attığı gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi. Kurti ile birlikte polis merkezine götürülen Konjufca ise bir süre sonra serbest bırakıldı.
MUHALEFET PARTİLERİ SEMPATİZANLARI POLİS KARAKOLU ÖNÜNDE GÖSTERİ YAPTI
Ana muhalefet partisi Vetëvendosje Hareketi’nin liderlerinden milletvekili Albin Kurti’nin Kosova Polisi tarafından gözaltına alınması haberi üzerine Vetëvendosje sempatizanları Priştine merkez polis karakolu binası önünde toplanmaya başladı. Kalabalığa diğer muhalefet partileri AAK ile Nisma semptizanları da destek verdi. Albin Kurti’nin gözaltında tutulduğu karakol binası önünde protesto gösterisi düzenleyen muhalefet sempizanları, polisten Kurti’nin derhal serbest bırakılmasını talep etti. Protetso gösterisine AAK lideri Ramush Haradinaj da katıldı.
Milletvekili Albin Kurti geçenlerde meclis genel kurul salonuna göz yaşartıcı gaz atmıştı. Kurti’nin gözaltına alınması savcının emri ile yapıldı.
VETVENDOSJE SEMPATİZANLARI İLE POLİS ÇATIŞTI, 7 POLİS YARALANDI
Kurti’nin serbest bırakılması için protesto gösterisi düzenleyen Vetëvendosje sempatizanları, karakol binasını koruyan polis ile çatıştı. Milletvekili Kurti’nin sorgusunun devam ettiği Priştine merkezindeki polis karakolu binasına girişleri koruma altına alan Kosova polisini taş yağmuruna tutan göstericiler, polis kordonunu yarmak istedi. Göstericilerin attığı taşlar sonucu 7 polisin yaralandı açıklandı. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve biber gazı kullandı. Göstericiler daha sonra şehir merkezine doğru yöneldi. Göstericiler yollara çöp konteynerleri döktü ve ateşe verdi.
MUHALEFET: KURTİ POLİS TARAFINDAN KAÇIRILDI
Muhalefet partileri temsilcileri, Kosova Meclis binası önünde saat 24.00 sularında basın toplantısı düzenledi. Açık havada yapılan basın toplantısında Vetëvendosje Hareketi Parlamento Grubu Başkanı Glauk Konjufca açıklama yaptı. Kendisinin de Albin Kurti ile aynı araçta olduğunu, kendisinin de gözaltına alındığınnı ve daha sonra serbest bırakıldığını belirten Konjufca, Albin Kurti’ye gözaltı emrinin ibraz edilmediğini, tutuklama kararının bile açıklanmadığını, dolayısıyla Kurti’nin tutuklanmadığını, adeta polis tarafından kaçırıldığını savundu. Konjufca, durumun gerginleşmesi ve polis ile muhalefet partileri sempatizanları arasında çıkan çatışma nedeniyle hükümeti suçladı. Konjofca Albin Kurti’nin derhal serbest bırakılmasını talep etti. Muhalet partilerinin diğer temsilcileri de iktidarın muhalefet milletvekillerin karşı polisi kullanarak şiddet uyguladığı iddiasını ortaya attılar.
ALBİN KURTİ SERBEST BIRAKILDI
Serbest bırakılmasının ardından kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Kurti, polisin keyfi şekilde hareket ettiğini ve siyasallaştığını ileri sürdü. Kurti, savunma avukatı kabul etmediğini belirterek, “Sorulan sorulara da cevap vermedim” dedi.
Muhalefet, Kurti’nin serbest bırakılmasını zafer olarak niteledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum