Reklam

Vizyon Kolejinde Akademik Sunum Etkinliği

Vizyon Koleji akademik sunum etkinliğinde, özgün eğitim sistemi flexa ve öğrenme modellerini velilere tanıttı..

Vizyon Kolejinde Akademik Sunum Etkinliği
Editör: Karamanca
13 Ekim 2015 - 10:30




Vizyon Koleji akademik sunum etkinliğinde, özgün eğitim sistemi flexa ve öğrenme modellerini velilere tanıttı.
Vizyon Koleji, düzenlenen akademik sunum etkinliğinde, özgün eğitim sistemi flexa ve öğrenme modellerini velilere tanıttı. Tüm Vizyon Koleji kampüslerinde düzenlenen akademik sunum etkinliklerinde öğrencilerin, sadece Türkiye’de kendi aralarında kısır bir platformda yarışacakları değil; dünya ile rekabet edebilecekleri donanıma sahip olması gerektiği belirtildi. Gelecek vizyonuna vurgu yapılan akademik sunumda, Vizyon Koleji’nin; özel yaşam alanları, flexa özgün eğitim modeli, yüzde 100 dijital eğitim, yabancı dil edinimi, güçlü ilkokul programı, ulusal sınavlara güçlü hazırlık ve kişiye özel eğitim çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Açılış konuşmasını Vizyon Koleji Genel Müdürü Abdulkadir Özbek’in akademik sunum etkinliğinde, Vizyon Koleji Yapılanma Direktörü Talip Kaya da kampüsler hakkında bilgi verdi. Ardından, Vizyon Koleji Akademik Direktörü Arif Kazancı, kolejin özgün eğitim modeli flexa hakkında bilgilendirme yaptı ve Türkiye şartlarında eğitim alan çocukların dünya başarı standartlarını yakalayabilmesi için en uygun eğitim modelinin, Vizyon Kolejinin özgün eğitim modeli olan flexa modeli olduğunu söyledi.
Türkiye’nin ilk ve tek Microsoft/Sebit Proje Okulu olan Vizyon Kolejinde uygulanan yüzde 100 dijital eğitimin öğrenciye katkılarının altını çizen Vizyon Akademi Koordinatörü Mehmet Ali Doğan, öğrencilerden alınan geri bildirimleri velilerle paylaştı. Öğrencilerle yapılan anket sonuçlarını değerlendiren Doğan, Vizyon Koleji öğrencilerinin sistemden duyduğu memnuniyeti ve yüzde 100 dijital eğitime hazır olduğunu belirterek, “Türkiye’nin eğitimde ihtiyaç duyduğu yeni bakış açısı Vizyon Koleji eğitim sistemindedir. Vizyon Koleji; teknolojinin, eğitimi taşınabilir hale getirmesi, esnek ve kişisel hale getirmesi, inisiyatif ve sorumluluğu güçlendirmesi noktasında büyük fırsatlar sunuyor” ifadelerini kullandı.
“21’İNCİ YÜZYIL BECERİLERİNİN TOHUMLARI İLKOKULDA ATILIYOR”
Vizyon Koleji İlkokul Koordinatörü ve Çocuk Gelişim Uzmanı Derya Arıtıuluk da “Eğitimin asıl görevinin çocuklara nasıl öğrenebileceklerini öğretmek olduğunu savunuyoruz. İlkokul programımızın ana fikrini, 21’inci yüzyıl becerilerinin tohumları olan işbirliği, iletişim, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmek üzerine kurguladık. Bizler, uslu uslu oturup ders dinleyen, susturulmuş, pasif öğrencilerin olduğu eğitim ortamları istemiyoruz. flexa eğitim modelinin en karakteristik özelliği, dinamik ve esnek olması, okulda ve sınıfta hareketliliği desteklemesidir. Bu sayede özgüven, eleştirel düşünme, işbirliği ve iletişim becerilerini kazandırabiliyoruz” diye konuştu.
“ULUSAL SINAVLARA GÜÇLÜ HAZIRLIK”
Vizyon Koleji Ortaokul ve Lise Koordinatörü Burcu Ağca, “Vizyon kolejinde her öğrenci, alanında uzman profesyonel bir sınav koçu tarafından izlenir ve yönlendirilir. Vizyon Koleji özgün eğitim modellerinin yanı sıra, teknoloji destekli ölçme ve değerlendirme sistemi, Sebit Proje Okulu avantajlarıyla sınav hazırlığı, öğrencinin kazanım ve eksikliklerini tamamlayan güçlü etüt programı, TEOG 360 ve Sınav Plus programları, hızlı okuma ve hafıza teknikleri eğitimlerinin öğrenciye avantaj sağlar” dedi.
“İNGİLİZCEYİ DERS DEĞİL ETKİNLİK HALİNE GETİRİYORUZ”
Vizyon Koleji Kurucusu ve Dilbilimci Cem Arıtuluk ise İngilizce edinimini ders değil, etkinlik haline getirdiklerini söyledi ve “İlkokul seviyesinde İngilizce derslerindeki amaç öğrencilerde İngilizce dilinde iletişim kurabilme özgüveni ve motivasyonu oluşturmak” dedi.
Dünyada milyonlarca kişinin birçok farklı dili kendi kendine dil öğrendiği Dynamic Immersion modelinin Türkiye’de ilk kez Vizyon Koleji tarafından okul ortamında uygulandığını vurgulayan Arıtuluk “En önemli 21’inci yüzyıl becerisi öğrenmeyi öğrenmektir. Öğrencilerimiz Dynamic Immersion sayesinde, aynı sistem ve içeriklerle gelecekte istedikleri herhangi bir dili kısa sürede edinebilecekleri bir altyapıya kavuşacaklar. Avrupa ülkelerindeki birçok dili konuşan bireyler gibi, Vizyon Koleji öğrencileri de bu özelliği edinebilecek. Ayrıca İngilizce ders saatlerinde okulumuz, adeta İngiltere’de, Amerika’da ya da Kanada’daki bir dil okuluna dönüşüyor. Her öğrenci kendi seviyesinde eğitim verilen dersliğe geçiyor. Kur sistemi gerçek anlamda öğrenme sağlıyor” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum