Mudanya Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Kadir Kahraman:

AK Parti Mudanya ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Kadir Kahraman, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın 30 yıllık kinini ilçe esnafına kustuğunu söyledi..

Mudanya Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Kadir Kahraman:
Editör: Karamanca
13 Ekim 2015 - 08:57




AK Parti Mudanya ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Kadir Kahraman, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın 30 yıllık kinini ilçe esnafına kustuğunu söyledi.
Türkyılmaz’ın belli yayın kuruluşlarına milyarlarca lira para akıttığını ileri süren Kahraman, "Türkyılmaz, Mudanya’ya 30 yıldan sonra ilk defa belediye başkanı olarak geldiğini söylüyor. Doğrudur, bunca yıldan sonra ilk defa Mudanya’ya böyle bir belediye başkanı geldi. 30 yıldan beri içinde biriktirdiği nefreti, kini esnafa kustu. Açıkça esnafın ekmeği ile oynuyor. Belediye mülklerinde kiracı olan esnaf iflasın eşiğine geldi. Tebligatlar gönderilmeden önce Türkyılmaz’ı uyardık. Esnafın zor durumda kalacağını ilettik. Ama ikazlara kulak asılmadı" dedi.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın sık sık televizyonlara çıkması sebebiyle meclis grubu olarak önerge verdiklerini belirten Kahraman, "Biz AK Partili meclis üyeleri olarak soru önergesi vermiştik. Başkana sık sık televizyona çıktığını, bunun karşılığında ne kadar ücret ödendiğini sorduk. Herhangi bir ücret ödenmediği cevabını aldık. Yazılı cevap istedik. Başkanın çıktığı pek çok yerel kanal var. Birkaç da ulusal yayın yapan kanala çıkmış. Bunlara toplam 64 bin lira gibi bir para ödenmiş. Bu kanallara ödenen paranın dışında seçim döneminde Türkyılmaz’ın basın danışmanlığını yapan bir firmaya 7 program için 99 bin lira para ödenmiş. Yerel seçimler döneminde Hayri Türkyılmaz’ın basın danışmanlığını yapan firmaya program başına 14 bin 160 lira ödenmiş. Bir de KDV’ler var tabii. Bu işin biraz üzerine gidince 49 bin lira fazla para ödendiği, bu paranın geri alındığı söylendi. Şeytan azapta gerek derler. İnsan ister istemez düşünüyor. Bu firmaya yerel seçimler öncesi yaptığı danışmanlığın ödemesi mi yapılıyor?" diye konuştu.
Mudanya Belediyesi’nin kasasından 30 Ağustos’ta denizde yapılan barış sembolü töreni için ne kadar ödendiğini de sorduklarını ve Türkyılmaz’ın bu rakamı 156 bin 500 lira olarak açıkladığını dile getiren Kahraman, "Müteahhitlerden ne kadar bağış alındığını sorduk. Önümüzdeki mecliste bilgi verilecek. Müteahhitlerden alınan bağışlar şartlı bağış mı, şartsız bağış mı? Barış sembolü yapacaksınız diye size bağış yapmak için sıraya mı girdiler? Türkyılmaz, çıktığı programlarda, Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alamadığı yönünde iddialarda bulundu. Ancak bunlar gerçeği yansıtıyor. BUSKİ ve Büyükşehir 115 milyon liralık yatırım yaptı. Türkyılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüşemediğini söylüyor. Biz Altepe’ye ulaşıp Türkyılmaz’ın bu söylemini dile getirdik. Altepe Mudanya’ya kendisi gelmek istedi. Hemen Türkyılmaz ve Altepe’yi görüştürdük. Üç CHP’li meclis üyesi ile benimle birlikte bir AK Partili üye, Türkyılmaz ile Altepe’yi bir araya getirdik. Altepe Mudanya Belediyesi’nin taleplerini sordu. MOBESE kurulması için 300 bin lira gerekliymiş. Başkan Altepe ödeyelim dedi. Genelge çıktı, ödeme yapıldı. İki çöp kamyonu talebi oldu, onlar da verildi. Anahtarları Hayri Türkyılmaz’a teslim edildi. İki otobüs lazım dendi, bugün yarın o otobüsler de teslim edilecek” şeklinde konuştu.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın belediyedeki 4 müdürlüğü önerge vererek kapatmak istediğinin de altını çizen Kanraman şöyle devam etti:
"Başkan Türkyılmaz, müdürlüklerin kapatılması için önerge verdi. Dört kilit müdürlük; bunlardan birini de kendi açmıştı. Yanlış bir karardı. CHP’li meclis üyeleri de reddettiler önergeyi. İlk defa başkanın kendi verdiği önergeyi kendi meclis üyeleri reddetti. Görevden alınan iki başkan yardımcısının yerine tayin yapılmadı. İki bürokrat başkan yardımcısı var. Bürokratlara yetki verip, ya da tüm yetkileri kendinde toplayıp tek adam sistemine gitmek istiyor. Seçim döneminde onlarca proje açıklanmasına rağmen aradan geçen 1,5 yılda sadece Tekelpark’ı yaptı."


YORUMLAR

  • 0 Yorum