Reklam

Şaban Şahin'den Terörle İlgili 8 Maddelik Bildiri

Artan Terör Olayları Nedeniyle Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin

Şaban Şahin'den Terörle İlgili 8 Maddelik Bildiri
Editör: Karamanca
12 Ekim 2015 - 10:55




Artan Terör Olayları Nedeniyle Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Terörü Lanetleyerek, ortak acımız terörle ilgili 8 Maddelik bildiri açıkladı.


1- Masum insanları hedef alan bu alçak saldırıyı Milli Görüş camiası olarak bütün nefretimizle lanetliyor, saldırı da hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. milletimizin başı sağolsun.

2- Bu kanlı saldırıların temel amacı miletimiz içinde öfke, kin, çatışma ve kamplaşma meydana getirerek kardeşi kardeşe kırdırmaktır. Türkiye’yi geri dönülmez bir bataklığın içine sürüklemektir.
3- Millet olarak bu oyuna gelmemeli, tahriklere kapılmamalıyız. Türkiye’yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, sağcısıyla-solcusuyla, kürdüyle-türküyle, alevisi ve sünnisiyle, birbirimize daha fazla kenetlenmek, Milli Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olacaktır.

4- Ülkede barış ve huzuru sağlamak en başta iktidarın görevidir. Hükümet başarıyı sahiplendiği gibi, başarısızlığında sorumluluğunu üstlenmek zorundadır. Bu çerçevede terorist saldırılarda yaşanan istihbarat ve güvenlik zaafiyetine ilişkin iddiaları geçiştirmek yerine, büyük bir titizlik ve hassasiyetle üzerine gitmelidir.

5- Bu saldırılarda hayatını kaybedenler için ilan edilen 3 günlük resmi yas belki gereklidir ancak asla yeterli değildir. Hükümetin görevi ölenlere saygı kadar yaşayanların terginliğini ortadan kaldıracak ve toplumdaki haklı endişeleri giderecek adımları atmak olmalıdır.

6- Aynı şekilde siyasi partilerde böylesine hassas bir süreçte, parti kaygısıyla değil ülke kaygısıyla hareket etme erdemliliğini ortaya koyabilmelidir. Ancak 100’ün üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği böyle bir ortamda bile, TBMM’de grubu bulunan 4 Partinin genel başkanının bırakın terörü çözmeyi, bir masa etrafında toplanıp, konuşmayı bile beceremiyor olması bu liderlerin ülkeye verebilecek hiç bir şeylerinin kalmadığının göstergesidir.

7- Oysa Terör bu Milletin ortak dramı ve ortak acısıdır. Ortak acılar ortak kararlılıklar gerektirir. Bu süreç kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir. Tam tersine toplumun bütün kesimlerinin temsil edildiği bir “Teröre karşı Milli Birlik ve İstişare Toplantısı” gerçekleştirilmelidir.

8- Türkiye tarihi geçmişi ve engin tecrübesi ile büyük bir devlettir. Aziz milletimiz sahip olduğu cesaret, kararlılık ve fedakarlık ile en zor badireleri atlatmış, hatta imkansız sanılanı başarmış bir millettir. Bu karanlık dönemi de sağduyu ve kararlılıkla geride bırakmayı bilecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha hain saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz.
İnandığımız gerçekleri tarihi bir sorumluluk olarak aziz milletimize arz ediyoruz.
Şüphesiz ki güç ve kudret sahibi yalnız ve yalnız Cenab-ı Allah’dır.
Allah (cc) Ülkemizin ve milletimizin yardımcısı olsun.


YORUMLAR

  • 0 Yorum