Reklam

TOKİ konutları için 12 bin başvuru

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkezi'nin girişimleriyle evi olmayan emekliler için Türkiye genelinde başlattığı “TOKİ’den uygun koşullarda ev edinme” kampanyası kapsamında, TÜED Adana Şubesi’ne 12 bin kişinin başvurduğu bildirildi.

TOKİ konutları için 12 bin başvuru
Editör: Karamanca
11 Ekim 2015 - 12:03




TOKİ’nin yapacağı uygun ödeme koşullu 3+1 ve 2+1 evlere girebilmek amacıyla TÜED Adana Şubesi’ne müracaat eden emekliler, TOKİ’nin istediği bilgileri formlara doldurarak, dernek yönetimine teslim ediyor.
TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, TOKİ’den ev edinmek isteyen üyelerinin başvurularını kabul ettiklerini, TOKİ’nin istediği formları da ücretsiz olarak üyelerine verdiklerini ve herhangi bir dosya parası da almadıklarını söyledi. İyiyürek, ”Yaptığımız bir çok anlaşmalarla emeklilerimizin bütçelerine karınca kararınca bir katkı sunmanın gayretinde olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Bazı derneklerin ev için başvuran üyelerinden 21 lira dosya parası aldığını gelen şikayetler üzerine öğrenmiş olduk. Ancak, biz üyelerimizden böyle bir para talep etmiyoruz. Biz, her şeyi Allah rızası için yapıyoruz” dedi.

Genel merkezlerinin TOKİ ile görüşmelerini sürdürdüğünü hatırlatan İyiyürek, ”Adana’da da çalışmalarımız büyük bir hızla sürmüş ve konuyu Valimiz Mustafa Büyük’e de aktarmıştık. Milli Emlak’tan uygun arsanın çıkmasını bekliyoruz. Umarız, hükümetimizin kurulmasından sonra bu işler daha da hız kazanır ve kısa bir zaman içerisinde üye kardeşlerimiz uygun koşullarda TOKİ’den ev sahibi olurlar” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum