Kılıçdaroğlu'ndan Patlama Sonrası İlk Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da yapılan terör saldırısını kınayarak, “Gelen rakamlar iç açıcı değil. Burada ifade etmek istemiyorum, 2 canlı bombadan söz ediliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Patlama Sonrası İlk Açıklama
Editör: Karamanca
10 Ekim 2015 - 09:59




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı nedeniyle İstanbul’daki programlarını iptal etti. Saldırı nedeniyle Ankara’ya gidecek olan Kılıçdaroğlu, Kadıköy’de bir açıklama yaptı. Saldırıyı kınayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Hepimizin siyasi görüşü, inancı ne olursa olsun hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Biz bütün inancımızla ve kararlılığımızla teröre lanet okuyacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz. AB üyesi olmak isteyen bir Türkiye'nin acıya ve kana bulaştırılması bizim hak etmediğimiz bir tablodur. Üzgünüz, üzüntülüyüm. Bugün Türkiye'de bütün etkinliklerimizi iptal ediyoruz. Umarım bu acı ve gözyaşı Türkiye gündeminden çıkmış olur. Buradan Ankara’ya geçeceğim, yetikli organlarımızı toplayacağız. Neler yapabileceğimizi tartışacağız. Tablonun netleşmesini bekliyoruz. Milletvekili arkadaşlarımı olay yerine gönderdim” dedi.
“2 CANLI BOMBADAN SÖZ EDİLİYOR”
“Gelen rakamlar iç açıcı değil. Burada ifade etmek istemiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “2 canlı bombadan söz ediliyor. Gerçek nedir bilmek isteriz. Bugün bir özel suçlama getirmek istemiyorum ama Türkiye böyle mi yönetilmeli, yazık günah değil mi bu ülkeme. Biz beraberce huzur içinde bu ülkede yaşayabiliriz. Ne derdimiz var, neden gencecik insanlarımız teröre kurban gitsin. Biz güzel bir ülke istiyoruz. Görüş farklılıklarımız olabilir elbette, doğaldır. Ama dayatmayı terör noktasına taşımak hangi vicdanın kabul edebileceği bir şeydir. Terörü bitirme konusunda kim bizden ne istiyorsa emin olun açık çek veriyorum. Hay hay biz yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çağrıda bulunuyorum. Terörü bitirmek mi istiyorsunuz, bitirin kardeşim bizden ne istiyorsanız yapmaya hazırız. Analar ağlamasın. Ağlamasın da kardeşim bu lafla olmuyor. Bu konuda oturup çaba harcamak gerekiyor. Bütün siyasi patilerin terör konusunda amasız fakatsız söz kullanması lazım. Terör bir insanlık suçudur. Bu evrensel bir kuraldır. Teröre karşı olumlu ve dik duruş sergilemek lazım. Bedel ödenecekse buna da hazırız. Çocuklarımız ölüyor. Ne yapıyor bu çocuklar, barış istiyorlar. Ortadoğu'da başladı, Türkiye'ye geldi. Defalarca uyardık yapmayın etmeyin Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin bu ülkeyi. Ben konuşmayım da ne yapayım. Demokrasiyi yaşatmak istiyoruz, huzurlu bir ülke olsun istiyoruz. Ülkeyi yönetenler sabırlı olsun. İstihbarat örgütleri var. Neden Türkiye bu halde? Vatandaşlara ne söyleyeyim içim kan ağlıyor.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum