Reklam

KMÜ İslami İlimler Fakültesi İlk Öğrencileri İle Buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi

KMÜ İslami İlimler Fakültesi İlk Öğrencileri İle Buluştu
Editör: Karamanca
09 Ekim 2015 - 14:09




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından tanışma ve oryantasyon programı düzenlendi. Programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Prof. Dr. Osman Çevik, dekan ve müdürler, Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci, davetliler, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. 

“Hasretle geleceğiniz günü bekledik, sayenizde yüzümüz güldü”

İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Adem Harmancı’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış yaptı. Prof. Dr. Çalış öğrencilere seslenerek, “Fakültemiz henüz ayakları üzerinde durmaya çalışan yeni bir fakülte. Sizler de bu fakültenin öncü nesillerisiniz ve sizden sonra gelecek olan nesillere iyi bir örnek olacaksınız. Bu konuda sizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Hasretle sizin geleceğiniz günü bekledik ve şimdi sizin sayenizde yüzümüz güldü. Hepiniz fakültemize hoşgeldiniz.” dedi. 

2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Dekan Çalış, İslami İlimler Fakültesinin dinamik, idealist ve genç akademik kadrosuyla öğrencileri için seferber olacağına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz için Arapça, tefsir ve fıkıh içerikli takviye kursları düzenleyeceğiz. İlimle donanabilmeniz ve en üst seviyeye ulaşmanız için akademik ve idari kadromuz ile gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Kuracağımız öğrenci kulübü ile aramızdaki cinsiyet, coğrafya, tahsil ve hissiyat farklılıklarını bu çatı altında birleştirerek ümmetin değerleri olarak kol kola yolumuza devam edeceğiz.”

“Pusulasını kaybetmiş insanlığa yolunu sizler göstereceksiniz”

İslami İlimler Fakültesinin, öğrencileriyle birlikte akademik ve idari kadrosuyla da üniversitenin ve Karaman’ın yüz akı olacağını vurgulayan Prof. Dr. Halit Çalış, “Ahlak timsali olursanız, iyi planlar yaparsanız ve alın teri dökerseniz Allah hiçbir çabanızı karşılıksız bırakmaz. Pusulasını kaybetmiş insanlığa yolunu sizler göstereceksiniz. Sizin çabalarınız sayesinde fakültemiz Türkiye’deki İslami İlimler ve İlahiyat fakülteleri arasında örnek olarak gösterilecek bir seviyeye ulaşacak.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Çalış fakültede görevli akademisyenlerin çabalarıyla kurulan Karaman İslami İlimler Derneği hakkında da bilgi vererek dernek sayesinde öğrencilerin bütün sıkıntılarına çare bulmaya çalışacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Çalış, “Sizi sizden başka kimseye sormayacağız ve sizin beyanınız dışında birisinin beyanını kabul etmeyeceğiz. Beyanlarınız doğrultusunda eğitiminiz için gerekli ihtiyaçlarınızı bu dernek sayesinde karşılama çabasında olacağız.” dedi.  


“Sadece ülkemizin değil bu gezegenin de size ihtiyacı var”

Dekan Çalış’ın ardından kürsüye çıkan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini tercih ettikleri için kendilerine teşekkür etti. Rektör Gökmen öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Sizler İslami İlimler Fakültesinin ilk öğrencilerisiniz. Hayallerin, ümitlerin ve heyecanların gerçekleştiği; eksikliklerin ise en az yaşandığı bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi ümit ediyorum. İslami İlimler Fakültesi için yapılan yeni eğitim binası yüksek donanımlı özellikleri ile üniversitemizin de gözde binaları arasında yer alacak. Sizin daha iyi bir eğitim almanız için gereken gayreti göstereceğiz.” dedi.

İnanmanın doğuştan gelen bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sabri Gökmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnancınızın gereklerini ve dininizi en iyi şekilde öğretecek bir okulda okuyor olmanızdan dolayı çok şanslısınız. İnanıyorum ki fakülte olarak gerek fiziki anlamda gerekse akademik anlamda çok iddialı bir konumda olacaksınız. Sadece bu ülkenin değil, bu gezegenin de size ihtiyacı var. İnanç, ahlak, davranış ve eylem konusunda sizlerden büyük beklentilerimiz var. Yaptığınız işi en iyi şekilde, samimiyetle ve iyi niyetle yapmanız gerekiyor. Kaliteli işin her zaman alıcısı vardır. Kendi potansiyeliniz için de en iyisini yapma gayretinde olun. Allah bizi niyetimizden ve gayretimizden hesaba çekecektir. Niyetimiz hayır, gayretimiz de üst seviyede ise Allah bunların karşılığını verecektir.”

Konuşmaların ardından öğrenciler söz alarak İslami İlimler Fakültesinin öğrencileri olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Program, fakültenin akademik ve idari personelini tanıtan slayt gösterimi ve öğrencilere Kuran-ı Kerim hediye edilmesiyle sona erdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum