Telekulak Polisler 200 Bin Liralık Rüşvet Tapelerini Yok Etmiş

İzmir'de, vergi rekortmeni iş adamı Hakan Çeken’in çete lideri olarak yargılandığı davada 48 ay sonra tanıklık yapan polis davanın seyrini değiştirecek bir ifade vererek, liman operasyonundan sonra açığa alınan büro amiri Erkan D.’nin, iş adamı Hakan Çeken'e karşı operasyon yapması için 200 bin lira rüşvet aldığı şeklinde geçen tape kayıtlarının soruşturma dosyasına koymadığını söyledi.

Telekulak Polisler 200 Bin Liralık Rüşvet Tapelerini Yok Etmiş
Editör: Karamanca
09 Ekim 2015 - 13:32




İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan iş adamı Hakan Çeken, sanık olarak yargılanan şirket yöneticileri ile avukatlar katıldı. Mağdur M.U. ile M.G. ise duruşmaya katılmadı. 2011 yılında Mali Suçlar Teknik Takip Büro’sunda görevli olan bir polis memuru da duruşma salonunda şok bir ifade vererek herkesi şaşırttı. A.D. mahkeme heyeti karşısında, "Olayın üzerinden çok zaman geçti, bazı şeyleri hatırlamıyorum” dedi.
RÜŞVET TAPELERİ SORUŞTURMA DOSYASINA KONULMAMIŞ
Bunun üzerine söz alan Hakan Çeken’in avukatı, tanığa sorular bazı sorular yöneltti. Avukatın soruları karşısında ter döken polis memuru A.D., "2011 yılında Mali Suçlar Teknik Takip Büro’sunda görev yaptım. Hakan Çeken ile ilgili iki yıla yakın dinleme yaptım. Hakan Çeken, kendisine borcu olan M.U. ile M.G.’yle Çeşmealtı’nda toplantı yapacağını dinlemelerden öğrendim. Yakın takip yapması için bir ekip görevlendirildi. Toplantıda fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Hakan Çeken, müdürüyle yaptığı telefon konuşmasında büro amirimiz Erkan D.’nin kendisine yönelik operasyon yapması için M.U. ile M.G.’den 200 bin lira rüşvet aldığını söyledi. M.U. ile M.G.’nin bu sözünden sonra fenalaştığını söyledi. Bu konuşmalar tape kayıtlarına geçti; ancak, 200 bin liralık rüşvet tapeleri soruşturma dosyasına konmadı. Sonra benim tayinim çıktığı için gerisini hatırlamıyorum" dedi.
Benzin istasyonu işletmeciliği yapan M.U. ile M.G.’nin, yüklü miktarda borçlu oldukları iş adamı Hakan Çeken’in evini, iş yerlerini ve yazlığını bastıklarını, bunun telefon konuşmalarına yansıdığını belirten tanık polis A.D., konuyu amirine ilettiğini; ancak bununla ilgili bir çalışma yapılmadığını söyledi. Duruşma sonrası açıklama yapan Hakan Çeken, kendisine kumpas kurulduğunu ifade ederek, "Bana borcu olan kişiler mağdur, ben ise çete lideri olarak gösterilip tutuklandım. Suçum yoktu. Yaşadığım olaylar yüzünden cezaevinde intihar etmeyi düşündüm. 48 Ay sonra mahkemeye gelen ve benim telefonlarımı dinleyen polisin ifadesi bana kumpas yapıldığını açıkça gösteriyor. Allah'a şükür artık mahkeme bizi de dinliyor. Tüm taleplerimizi dikkate alıyor. Adalet bugün bana, yarın beni suçlayanlara lazım olacak” dedi.
Mahkeme başkanı, Hakan Çeken ile yapılan görüşmede ses kayıtları olan M.U.’nun ifadesinin alınması için duruşmayı ileri tarihe erteledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum