Reklam

Zekeriya Öz'e Yazdığı Yazıyı Anlattı

Ergenekon Davasında sanık olarak bulunan Bekir Öztürk, Zekeriya Öz’e 2008 yılında yazdığı yazıda, “Çıkın yanılmışım, hata yapmışım diyin. Ben ne iş yapacağım diye de düşünmeyin. Ben sizin yerinize ne iş yapacağınızı buldum. Kurtlar Vadisi dizisine senaryo yazmak” dediğini söyledi.

Zekeriya Öz'e Yazdığı Yazıyı Anlattı
Editör: Karamanca
08 Ekim 2015 - 12:24




Yargıtay 16. Ceza Dairesince, 274 sanıklı Ergenekon davası temyiz incelemesinin 3’üncü duruşması devam ediyor. Yargıtay Konferans Salonu’nda görülmeye devam eden davanın 3’üncü duruşması, Yazar Ergün Poyraz’ın Avukatı Levent Türkoğlu’nun savunmasıyla başladı. Yazar Ergün Poyraz’ın bu davaya savcı Zekeriya Öz tarafından dahil edildiğini belirten Türkoğlu, tek hedefin Poyraz’ın kitap yazmasının önüne geçilmek istenmesi olduğunu söyledi. Tutuklu bulunduğu süre içerisinde de yazmaya devam ettiğini ve orada da bazı engeller le karşılaştıklarının altını çizen Türkoğlu, “Yazdığı kitap AKP kapatma davasında delil olarak sunulmuştur. Bunu sunan biz değil Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığıdır” dedi.
Türkoğlu’nun savunmasının ardından, Kuvayi Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk savunma yaptı. Öztürk, “22 ay Silivri’de esir edilsem de, ailemden uzak kalsam da hiçbir zaman kendimi mahkum olarak görmedim. Sizin karşınızda da kendimi sanık olarak görmüyorum” diye konuştu. Hayatı boyunca trafik hariç bir suç işlemediğini belirten Öztürk, “Çocuklarıma oyuncak alırken bile şiddet içerici bir oyuncak almadım. Zekeriya Öz’ün talimatı ile gözaltına alındım. Terör örgütü suçlamasıyla tutuklandım. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldım. Bu dava AKP- CIA ve Cemaatin ortaklaşa yürüttüğü kirli bir süreçtir” dedi.
2008 tarihinde dönemin savcısı Zekeriya Öz’e bir yazı yazdığını kaydeden Öztürk, “Çıkın yanılmışım, hata yapmışım diyin. Ben ne iş yapacağım diye de düşünmeyin. Ben sizin yerinize ne iş yapacağınızı buldum. Kurtlar Vadisi dizisine senaryo yazmak” ifadelerini kullandığını söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum