KMÜ'nün Öğrenci Sayısı 13 Bine Yaklaştı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ)

KMÜ'nün Öğrenci Sayısı 13 Bine Yaklaştı
Editör: Karamanca
06 Ekim 2015 - 12:15




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) yeni dönemde gerçekleştirilen kayıtlarla beraber öğrenci sayısı 12 bin 810’a yükseldi.

2015 yılının Ağustos ayından itibaren üniversiteye 3 bin 270 öğrenci ilk defa kayıt yaptırdı. Kayıtların tamamlanmasıyla birlikte 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrenci sayısı fakültelerde 5 bin 978, yüksekokullarda 954, meslek yüksekokullarında 5 bin 359, enstitülerde ise 519’a ulaştı.

Dikey Geçişle 67, Yatay Geçişle 225 Öğrenci Geldi

Önlisans öğrenimini tamamlayıp lisans eğitimine devam etmek isteyen 67 öğrenci dikey geçiş yoluyla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) kayıt oldu. Aynı zamanda başka bir yükseköğretim kurumundan yatay geçiş yoluyla 225 öğrenci KMÜ’ye geçiş yaptı.

“Öğrencilerimiz üniversitemizin ve şehrimizin en önemli değeri”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, öğrencilerin üniversiteler için büyük önem taşıdığına değinerek, “Öğrencilerimiz gerek şehrimizin gerekse üniversitemizin gelişimi için en önemli değerlerimizdir. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışına sahip olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, bünyesine kattığı değerlerle Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer almaya adaydır.” dedi.

Rektör Gökmen şöyle devam etti: “Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen ve farklı kültürlere sahip olan yeni öğrencilerimiz artık KMÜ ailesinin birer parçası oldular. Üniversite olarak farklılıklara hoşgörü ile yaklaşan, kimsenin ötekileştirilmediği bir anlayışa sahibiz. Eğitim-öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra kurum kültürümüz ile de sıradan değil, aranan bir üniversite olma yolunda yeni öğrencilerimizin de katılımıyla gelişmeye ve büyümeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum