Reklam

Kolombiya İş Birliği Ajansı Başkanı: 'Kolombiya'da uygulamak istiyoruz'

Kolombiya İş Birliği Ajansı Başkanı Alejandro Gamboa Castilla, “Güneydoğu Anadolu Projesini burada çok detaylı bir şekilde öğrendikten sonra biz de Kolombiya’da uygulamak istiyoruz” dedi. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap 05 Ekim 2015 17:58

Kolombiya İş Birliği Ajansı Başkanı: 'Kolombiya'da uygulamak istiyoruz'
Editör: Karamanca
05 Ekim 2015 - 12:10




Kolombiya İş Birliği Ajansı Başkanı Alejandro Gamboa Castilla ve beraberindeki heyet, TİKA’yı ziyaret etti. TİKA ile ikili iş birliği projeleri geliştirmek ve Türkiye’nin tarım ile turizm alanındaki tecrübelerinden yararlanmak amacıyla ziyaretlerde bulunan Kolombiya İş Birliği Ajansı Başkanı Castilla, “Biz, TİKA ve APC(Kolombiya İşbirliği Ajansı) arasında ki ilişkiler ile Kolombiya’da barışı geliştirmek ve barış ile birlikte sürdürülebilir kırsal kalkınmayı geliştirmek istiyoruz. Tarım alanında TİKA’nın güzel projeler yaptığını biliyoruz. Biz TİKA aracılığıyla Avrasya’ya ulaşmak, TİKA’nın da bizim aracılığımız ile Latin Amerika’ya uzanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Ankara’da ki temasların ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de incelemelerde bulunacak olan Castilla, Güneydoğu Anadolu Projesi’nin Türkiye’nin gelişmemiş bir alanında yapıldığını ve dünyaya örnek olduğunu söyledi. GAP’ın hem Türkiye’de hem de dünya da önemli bir proje olduğunu belirten Castilla, şöyle devam etti: “Orası çok gelişmiş bir bölgeye dönüşmüş durumda. Biz de Kolombiya’da bu projeyi çok detaylı bir şekilde öğrendikten sonra uygulamak istiyoruz. Kolombiya’nın kırsal gelişimine ve kalkınması açısından bu projeyi orada uygulamak istiyoruz.”  

İLKER TURAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum