Reklam

Itc Milletvekili Maruf: "türkmenlere Sahip Çıkan Tek Ülke Türkiye'dir"

Irak Türkmen Cephesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Aydın Maruf, "Şu an Türkmenlere sahip çıkan tek ülke Türkiye’dir" dedi

Itc Milletvekili Maruf: "türkmenlere Sahip Çıkan Tek Ülke Türkiye'dir"
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 08:20




Irak Türkmen Cephesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Aydın Maruf, "Şu an Türkmenlere sahip çıkan tek ülke Türkiye’dir" dedi.
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Aydın Maruf ve beraberindeki heyet TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Irak Türkmen Cephesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Maruf Iraklı Türkmenler adına Türkiye’yi temsilen TİKA’ya şükranlarını iletti. Irak Türkmen Cephesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Maruf “Türkiye en başından beri Yahyava Kampı’nda bulunan mazlumlara sahip çıkmıştır. Bize sahip çıkan tek ülke Türkiye’dir” dedi.
Bölgede 1,5 milyon göçmen bulunduğunu ifade eden ITC Erbil Milletvekili Maruf, “Bu göçmenlere TİKA, AFAD ve Kızılay gibi kurumlar vasıtasıyla Türkiye sahip çıkıyor” diye konuştu. Özellikle Erbil’de Türkmen varlığının en önemli göstergesinin kültürel varlıklar dışında Türkmen okulları olduğunu dile getiren Maruf, TİKA’nın bu okullara ve öğrencilere yaptığı yardımların önemine işaret etti.
TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise her zaman Iraklı Türkmenlerin yanında yer alacaklarını ifade ederek, Türkmen okulları için gerekli olan tadilat ve donanım desteği ile kırtasiye malzemesi yardımlarının kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.
Başkan Çam, Türkmenlerin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durmalarının önemine değinerek, meslek edindirme ve istihdama yönelik kalkınma yardımlarının devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum