Aile Ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Özbaş, 'tüm Çabalar İkinci Bahar İçin'

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, bakanlık olarak yaşlılığın ikinci bir bahar olması için mücadele verdiklerini söyledi

Aile Ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Özbaş, 'tüm Çabalar İkinci Bahar İçin'
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 07:59




Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, bakanlık olarak yaşlılığın ikinci bir bahar olması için mücadele verdiklerini söyledi.
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Edirne’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü, huzurevinde öğle yemeği verdi. Yemeğe, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın yanı sıra Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ve yaşlılar katıldı.
Yemeğin ardından konuşma yapan Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, bakanlık olarak yaşlılığın çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkarılarak, minnet ve şükran duygularına vesile olacak ikinci bir bahar olması için mücadele verdiklerini söyledi. Yaşlıların, geçmişlerindeki tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve toplumsal değerleri yarınlara taşınmasını sağladığını kaydeden Özbaş, "Cemiyet hayatımızın en önemli, en kıymetli hazineleridir. Yaşlılarımıza bugün gösterilecek olan sevgi ve muhabbet gelecek kaygımızı azaltacak, hangi yaşta olursak olalım yarınlara güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Unutmamalıyız ki, hepimiz yarınların yaşlılarıyız. Bugün itibariyle huzurevlerimizde bakılmakta olan 183 yaşlımızın dışında, il genelinde 2 bin 170 ağır engelli yaşlımızın bakımını üstlenmiş olup, evde bakım ücreti ödemekteyiz. 65 üstü nüfus Türkiye ortalaması yüzde 8 iken ilimizde bu oran 12,4’tür. 400 bin 280 kişi olan il nüfusumuzun 49 bin 914 kişisini 65 yaş üstü nüfus oluşturmaktadır. Bu oran da bizi Türkiye’nin en yaşlıları arasına sokmaktadır" ifadelerini kullandı.

"SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ YAŞLILARI RAHAT ETTİRMEKTİR"
Programa katılan Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu da huzurevi sakinlerine seslenerek, "Bugün Dünya Yaşlılar Günü. Tüm yaşlılarımızın günü kutlu olsun. Sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duymaktayım. Toplum içinde dezavantajlı olan yaşlıların kalan ömürlerini daha sağlıklı, daha iyi bir şekilde idame ettirmelerini istiyoruz. Sosyal devletin bir gereğidir, bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, tüm ülke genelinde özellikle oluşturduğu huzurevlerinde ve yahut evde bakım imkanlarıyla yaşlılarımızın daha sağlıklı, daha rahat, daha refah içerisinde olması için gerekli her türlü tedbirleri almakta, bunlarla ilgili de gerekli yatırımları yapmaktadır" dedi.
(TYMK)

01.10.2015 17:48:00 TSI
NNNN
01.10.2015 17:48:0101.10.2015 17:49

YORUMLAR

  • 0 Yorum