Sağlıklı Beslen, Hareketli Yaşa, Mutlu Ol Projesi

Burdur’da sağlıklı beslen, hareketli yaşa, mutlu ol projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine bisiklet dağıtıldı

Sağlıklı Beslen, Hareketli Yaşa, Mutlu Ol Projesi
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 07:59




Burdur’da sağlıklı beslen, hareketli yaşa, mutlu ol projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine bisiklet dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa, Mutlu Ol" Projesi çerçevesinde Burdur Merkez Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesinde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Burdur Valisi Hasan Kürklü, eşi Nesibe Kürklü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Özeren, Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, sağlık çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Vali Hasan Kürklü, "Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa, Mutlu Ol" projesi kapsamında gerçekleşen etkinlikte, çocukların 10 sene, 20 sene veya 30 sene sonra ülkenin geleceğini şekillendireceğini belirtti. Vali Kürklü, "Gençlerimizi, çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek, ülkemizin geleceği de o kadar sağlıklı olacaktır. Çocuklarımızı hem bedenen, hem zikren, sağlıklı ve değerlerimize saygılı bir şekilde yetiştirmemiz lazım. Dolayısıyla bu tür etkinlikleri önemsiyoruz" dedi.
Hareketli bir hayat tarzını benimsediklerini kaydeden Vali Kürklü, her çocuğun, her yetişkinin yapabileceği bir spor muhakkak vardır diyerek, herkesi spor yapması içinde gayret göstereceklerini kaydetti.
Halk Sağlığı koordinesinde gerçekleşen etkinlikte Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1. 2. Sınıf Öğrencilerine kahvaltı verildi. Hareketli yaşamı özendirmek için Mehmet Akif Ersoy İlkokuluna 20 bisiklet hediye edildi. Vali Kürklü ve Nesibe Kürklü çocuklara top hediye etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum