Türkiye'de Neden Koçluk Eğitimi

Türkiye’de mesleki ve kişisel gelişimi desteklemek için olmazsa olmazlar arasına giren koçluk eğitimlerine ilişkin olarak Motto Araştırma Şirketi’nin anket ve inceleme sonuçları ilginç verileri ortaya koyuyor

Türkiye'de Neden Koçluk Eğitimi
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 07:20




Türkiye’de mesleki ve kişisel gelişimi desteklemek için olmazsa olmazlar arasına giren koçluk eğitimlerine ilişkin olarak Motto Araştırma Şirketi’nin anket ve inceleme sonuçları ilginç verileri ortaya koyuyor.
Mayıs Ağustos 2015 tarihleri arasında Motto Araştırma tarafından CAPI+Online yöntemi ile yapılan araştırma sonuçları koçluk eğitimlerinin yaygınlaştığını ve memnuniyet düzeylerinin çok yüksek olduğunu gösteriyor. Araştırmaya göre Türkiye’de koçluk eğitimi alanların yüzde 19,6’sı kariyer gelişimi, yüzde 16.5’i kişisel gelişim, yüzde 12,4’ü iletişimi güçlendirmek, yüzde 12,4’ü profesyonel koçluk yapmak yüzde 11,3’ü ise farkındalık gelişimi için koçluk eğitimi aldıklarını belirtiyorlar. Aynı araştırmada koçluk eğitimi alanların yüzde 45,4’ü arkadaş tavsiyesi ile yüzde 44,3’ü ise internet ve sosyal medya kanalıyla yüzde 11’i ise şirketlerinin yönlendirmesi ile eğitim almaya karar veriyorlar. Eğitim alanlarının önemli bir bölümünün bir koçluk eğitimi seçiminde en çok önem verdikleri şey ise ICF akredite olması.
Motto Araştırma şirketinin detaylı verilerine göre üç büyük koçluk eğitim şirketinin mezunları arasında eğitim memnuniyeti en yüksek şirket ise Sola Unitas Academy.

YORUMLAR

  • 0 Yorum