Reklam

Irak'ta Kaçırılan İşçi Ailesine Kavuştu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden çalışmak için gittiği Irak’ta 28 gün önce kaçırılan ve dün serbest bırakılan Türk işçilerden Recep Tekin, yaşadıklarını anlattı

Irak'ta Kaçırılan İşçi Ailesine Kavuştu
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 07:00




Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden çalışmak için gittiği Irak’ta 28 gün önce kaçırılan ve dün serbest bırakılan Türk işçilerden Recep Tekin, yaşadıklarını anlattı. Yüzü maskeli kişilerin gece saat 03.00’te kapıları kırarak kendilerini yataklarından aldıklarını belirten Tekin, öldürüleceklerini düşünüp sürekli Kelimei Şehadet getirdiklerini söyledi.
Alaplı’nın Aydınyayla köyünde yaşayan Recep Tekin çalışmak için gittiği Irak’ın Bağdat kentinde yüzleri maskeli kişiler tarafından 18 işçi ile birlikte kaçırılarak 28 gün rehin tutuldu. İkisi sağlık sorunları nedeniyle Kurban Bayramı öncesi serbest bırakılan 18 işçiden 16’sı ise dün sabah saatlerinde serbest bırakıldı. Türkiye’ye getirilen Alaplılı işçilerden Recep Tekin bugün sabah saatlerinde köyüne gelerek ailesi ile hasret giderdi. Yakınları tarafından gözyaşları içerisinde karşılanan Recep Tekin, Irak’ta yaşadığı günleri gazetecilere anlattı.
Gece saat 03.00 sıralarında yüzleri maskeli kişilerin şantiyedeki koğuşların kapılarını kırarak içeri girdiklerini ve kendilerini araçlara karga tulumba bindirip koltukların aralarına soktuklarını belirten Tekin, “İlk aklıma gelen kefendi. ‘Cellatlar, IŞID geldi’ dedik. Elin bağlı, yüzün bağlı. İlk aklımızdan geçen bizi öldürmeye götürdükleriydi. Bir buçuk saatte gidince ‘biz kefeni giydik’ dedik. Kelimei Şahadet getirmeye başladık" diye konuştu.
Kendilerinin 28 gün boyunca bir köy evinin hücreye benzer odalarında tutulduklarını ifade eden Tekin, örgüt üyelerinin kendilerine iyi davranıp yemek, sigara ve çay ikram ettiğini söyledi. Rehin tutuldukları günlerde 3 kez yer değiştirdiklerini dile getiren Tekin şunları anlattı:
“Serbest bırakıldığımız gün bizi, sabah saat 5.00’da Karbela yoluna bıraktılar. Bağdat’ın 75 kilometre dışında. Oradan biz taksici çevirdik. Ona konsolosluğu arattık. Sonra bizi aldılar. Orada 4 saat bekledik. Bizim haber vermemizle konsolosluğun haberi oldu. Nereye bırakılacağımız belli değildi.”
28 boyunca büyük stres ve korku yaşadıklarını belirten Tekin, örgüt üyelerinin kendilerine sürekli, “Sizin suçunuz yok serbest bırakacağız. Sizin günahınız yok. Türkiye şartları yerine getirdi mi bırakacağız. Bizim şartlarımız var. Suriye’den elini çeksin, Irak’tan elini çeksin’ gibi konuşmalar yapıyorlar” dediklerini anlattı.
Eşine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Hakibar Tekin ise umudunu hiç kaybetmediğini, Başbakana ve milletvekiline hep güvendiklerini söyledi. Hakibar Tekin konuşmasında “Gelecek diye hep bekledik. Allah’a dua ettik. Milletvekiline ve Başbakana hep güvendik. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar. Bize hep bayramdan sonra, seçimden sonra salıverirler diye teselli veriyorlardı. Hiç korkumuz olmadı" dedi.
Recep Tekin, 6 yaşındaki torunu Ecrin’e sarılıp öperek uzun süre özlem giderdi. 3 çocuk babası Tekin’in Ereğli ilçesindeki tersanelerde çalıştığı, 2009 yılında tersanelerin kapanması ile önce Azerbeycan, ardından Rusya ve son olarak da Irak’a çalışmaya gittiği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum