Expo 2016 İçin Rekor Katılımcı Beklentisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Expo 2016 sergi alanında incelemelerde bulundu

Expo 2016 İçin Rekor Katılımcı Beklentisi
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 06:50




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Expo 2016 sergi alanında incelemelerde bulundu. Expo 2016’ya şu ana kadar 36 ülkenin olumlu yanıt verdiğini belirten Çavuşoğlu, 36 ülkenin de katılması halinde rekor kırılabileceğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, beraberinde AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Bahattin Bayraktar ile birlikte Expo 2016 sergi alanında incelemelerde bulundu. Expo Genel Sekreter Vekili Faik Akturan, Expo Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Mescioğlu, Çavuşoğlu’na ziyaretleri sırasında çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Expo göleti, Expo tepesi ve Expo kulesinin devam eden çalışmalarını yerinde inceleyen Çavuşoğlu, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.

SERGİ ALANINA AĞAÇ DİKTİ
Çavuşoğlu, incelemelerin ardından sergi alanını ziyareti anısına Expo tepesine ağaç dikti. Doğada sadece Anadolu, Amerika ve Çin’de yetişebilen ve boyu 50 metreye ulaşan “Sığla” ağacını diken Çavuşoğlu, ağaca can suyunu da yine kendisi verdi ve üzerinde isminin yazılı olduğu plaketi de ağacın yanına çaktı.

“HER ŞEY ZAMANINDA BİTECEK”
Ziyaretin ardından konuşan Çavuşoğlu, Expo çalışmasının Antalya’ya prestij kazandıracağını söyledi. Bakanlık döneminde ikili görüşmeler içinde olduğu her ülkeyi Expo’ya davet ettiğini de ifade eden Çavuşoğlu, “Biz sadece 6 aylık bir çalışma olarak planlamıyoruz. Kalıcı bir botanik park olacak. Tüm ülkelerin milli parkları da kalıcı olacak. 36 ülke olumlu görüş belirtti. Bu türden botanik parklara ülkelere en fazla katılım 32 ülke oldu. Eğer olumlu görüş bildiren ülkeler katılırsa rekoru kırmış oluruz. Her şey zamanında inşallah bitecek. Kongre merkezi Antalya’nın hizmetinde olacak. Şehirle bağlantısını kuracağımız raylı sistemde hizmet verecek” diye konuştu.

“ANTALYA DİPLOMASİNİN MERKEZİ OLACAK”
Kasım ayında yapılması planlanan G20 ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu, G20 hazırlıklarının Antalya’nın çehresini değiştirdiğini söyledi. Antalya’yı turizmin yanı sıra diplomasinin de merkezi haline getireceklerini ifade eden Çavuşoğlu, “G20 hazırlıklarını da inceliyoruz. Expo’nun yanı sıra G20 hazırlıklarımızda Antalya’nın çehresini değiştiriyor. Var olan yolları geliştirip yeni yollar yapıyoruz. İletişim alt yapıları gözden geçiriliyor. G20’nin katkılarını şimdiden görüyoruz. Antalya’yı diplomasinin de merkezi haline getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum