Reklam

Bakan Avcı, Dede Korkut Parkını Gezerek Yeni Stadyum İnşaatını İnceledi

Milli Eğitim Bakanı Prof

Bakan Avcı, Dede Korkut Parkını Gezerek Yeni Stadyum İnşaatını İnceledi
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 04:50




Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir ziyaretleri kapsamında Sümer Mahallesi’ndeki Dede Korkut Parkı’nı ve Sazova’da yapımı devam eden yeni stadyumu yerinde inceledi.
Bakan Nabi Avcı’ya, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İl Mili Eğitim Müdürü Necmi Özen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve çok sayıda ilgili eşlik etti. İnşaat yetkilileri tarafından adına özel hazırlanan bareti giyerek çalışma alanına giren Bakan Avcı, yapımı devam eden stat hakkında bilgiler aldığını ve 3 ay içerisinde teslimin olacağını aktardı.
İkinci yarı maçlarının yeni statta oynanacağını belirten Bakan Avcı, "Biz bu sezona yetiştirmeyi öngörmüştük. Hatta daha öncesinde 19 Mayıs diye konuştuk, hiç olmazsa bu sezona yetişsin diye düşündük. Geçen yıl biliyorsunuz kış şartları biraz ağır cereyan etti. O yüzden mevsim şartları nedeniyle zaman zaman inşaatın durması gerekti. Dediğim gibi inşallah 3 ay içerisinde stadımızı maç oynanacak hale getireceğiz. İnşallah o zamana kadar kulüp olarak da biraz daha toparlanmış olacağız. 2. yarıda daha güzel neticeler için inşallah birlikte olacağız. Mühendis ve işçi arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Gayretleri için bir kere daha çok teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız, belasız; geç olsun güç olmasın, hayırlısıyla tamamlayalım inşaatımızı. Çok güzel bir stadyum olacak inşallah" dedi.
Stadın Eskişehir’e yakışacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Eski stadın yerini de Dede Korkut Parkı gibi, hatta ondan da daha güzel bir Türk Dünyası Meydanı tamamen halkın gezebileceği, dinlenebileceği, eğlenebileceği, yapılaşmanın olmadığı büyük bir şehir meydanımız olacak inşallah. Burası bitirildikten sonra oranın hemen yıkım işlemlerine başlayacağız. Orayı da inşallah şehrin ve özellikle çocuklarımızın, yaşlılarımızın, emeklilerimizin gelebileceği ve dinlenebileceği bir meydan haline getireceğiz. Büyükşehir stat yapıyor gibi dedikodular dönüyor. Dedikoduyu kim yaparsa yapsın ama kusura bakmasınlar burayı biz yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Bakan Avcı, daha sonra stadın inşaat sırasındaki halinin tamamının kayda alınması için bir vinçle görüntülü olarak kaydetmesini istedi. Bir haber ajansı kameramanı ve foto muhabiri vinçle 50 metreden fazla bir yüksekliğe çıkarak alanı kayıt altına aldı. Bakan Avcı ve beraberindekiler de yukarıdan çekilen görüntüye el sallayarak poz verdiler. Sonrasında stadyum alanını fotoğraflamak isteyen Bakan Avcı, bir muhabirin fotoğraf makinesini eline alarak basın mensuplarını ve süren inşaat alanını ölümsüzleştirdi.
İnşaattan ayrılan Bakan Avcı ve beraberindeki heyet, ardından Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum