Reklam

Chp Grup Başkanvekili Gök: 'ahmet Hakan'ı Koruyamayan Vali Ve Emniyet Müdürü İstifa Etmeli'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, evine giderken saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırının azmettiricilerinin bulunması konusunda iktidarın görevini yapması gerektiğini belirterek, Ahmet Hakan’ı koruyamayan İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürünü’nün istifa etmesi gerektiğini söyledi

Chp Grup Başkanvekili Gök: 'ahmet Hakan'ı Koruyamayan Vali Ve Emniyet Müdürü İstifa Etmeli'
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 04:30




CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, evine giderken saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırının azmettiricilerinin bulunması konusunda iktidarın görevini yapması gerektiğini belirterek, Ahmet Hakan’ı koruyamayan İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürünü’nün istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, evinin önünde saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan’a yönelik saldırının Türk demokrasisine yönelik bir saldırı olduğunu belirten Levent Gök, “Türkiye bugün demokrasi tarihinin en utanç verici olaylarından birisine sahne oldu” ifadelerini kullandıb. Levent Gök, Başbakan Davutoğlu’nun basının özgür olup olmadığı sorusuna yanıt vermesi gerektiğini kaydederek, “AKP iktidarında giderek artan baskılar, muhalefetin sesinin kesilmesi, muhalifi medyanın sesinin kesilmesi, baskı ve tehdidin doruk noktasına ulaştığı bir günü yaşadık. Ahmet Hakan’a yapılan kalleş ve alçak saldırı sadece Ahmet Hakan’a değil Türkiye medyasına ve demokrasisine yapılmış ağır bir saldırıdır. Başbakan yanıt vermeli basın özgür mü?” açıklamasında bulundu.
İktidarın Hürriyet gazetesine yönelik yapılan saldırıları izlediğini, olayların gelişmesini önlemek için hiçbir girişimde bulunmadığını kaydederek, Başbakan Davutoğlu’nun “Soru soran gazeteci evine gidebiliyorsa basın özgürdür” dediğini belirten Gök, “Basın özgür mü? Gazetecinin saldırıya uğradığı ülkede özgürlükten nasıl söz ediyorsunuz. Soru soran gazeteci Ahmet Hakan evine giderken saldırıya uğramıştır, hala basının özgür olduğunu iddia edebiliyor musunuz?” dedi.
Hürriyet Gazetesi ve Ahmet Hakan’ın sosyal medya üzerinden hedef gösterildiğini kaydeden Gök, “Bu saldırı amaçlanan bir saldırıydı, ‘basın daha da korksun, yazmasın, özgür basın sussun’ arzulanan bu. Ahmet Hakan’a yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum, iktidarı sorumlu olmaya davet ediyorum. İktidar bu saldırının arkasındaki gerçeği, azmettiricileri bulmak durumundadır. Saldırganların yakalanması sorunu çözmez, kimdir bu azmettirici? Ahmet Hakan koruma talep etti, 14 Eylül’de İstanbul Valiliğine başvurup koruma isteyen Ahmet Hakan’a neden koruma verilmedi. İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü, istihbaratçılar, siz ne işe yararsınız? Ahmet Hakan’a koruma vermeyen İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hemen istifa etmelidir” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum