Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Filistin Ankara Büyükelçisi İle Görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, son zamanlarda doğrudan Mescidi Aksa’ya yapılan saldırıların bir Müslüman, bir insan olarak kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, “Kudüs şehrinin Berlin duvarına benzer duvarlarla örülerek ikiye taksim edilmesi ve bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de Mescidi Aksa’ya doğrudan tecavüz edilmesi, kapılarının pencerelerinin kırılarak sis ve ses bombalarıyla içine girilmesi bu artık taşınabilecek bir nokta değildir” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Filistin Ankara Büyükelçisi İle Görüştü
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 04:00




Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, son zamanlarda doğrudan Mescidi Aksa’ya yapılan saldırıların bir Müslüman, bir insan olarak kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, “Kudüs şehrinin Berlin duvarına benzer duvarlarla örülerek ikiye taksim edilmesi ve bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de Mescidi Aksa’ya doğrudan tecavüz edilmesi, kapılarının pencerelerinin kırılarak sis ve ses bombalarıyla içine girilmesi bu artık taşınabilecek bir nokta değildir” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Fead Mustafa ile görüştü. 2016 yılında Kudüs konferansının 7’ncisinin İstanbul’da gerçekleştirileceğini ifade eden Görmez, “Mescidi Aksa’nın çevresinde Kanuni Sultan Süleyman’dan kalma medreseleri yeniden faaliyete geçirerek bir aksa üniversitesinin kurulması. Aksa Üniversitesi’nin Mescidi Aksa ile bütünleşerek faaliyete geçmesinin çok önemli olduğunu ifade ettim” diye konuştu.
Son zamanlarda doğrudan Mescidi Aksa’ya yapılan tecavüzlerin bir Müslüman, bir insan olarak kabul edilemeyeceğini vurgulayan Görmez, “Bu aslında bir şerin ve kötülüğün artık zeval noktasını gösterir. Önce Filistin topraklarının haksız işgali sonra yüz binlerce insanın topraklarından koparılması sonra yüz binlerce insanın öldürülmesi daha sonra Kudüs şehrinin Berlin duvarına benzer duvarlarla örülerek ikiye taksim edilmesi ve bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de doğrudan Mesciti Aksa’ya doğrudan tecavüz edilmesi, kapılarının pencerelerinin kırılarak sis ve ses bombalarıyla içine girilmesi bu artık taşınabilecek bir nokta değildir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum