Üsküdar'da Dünya Yaşlılar Günü Etkinliği

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Üsküdar’da biraraya gelen yaşlılar, Kuzguncuk Bostanı’ndan topladıkları sebzelerle menemen yaptı

Üsküdar'da Dünya Yaşlılar Günü Etkinliği
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 04:00




1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Üsküdar’da biraraya gelen yaşlılar, Kuzguncuk Bostanı’ndan topladıkları sebzelerle menemen yaptı. Birlikte kahvaltı yapan yaşlı vatandaşlar, keyifli bir gün geçirdi.
Üsküdar Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atarak, yaşlıları Kuzguncuk Bostanı’nda biraraya getirdi. Etkinliğe katılan yaşlı vatandaşlar Kuzguncuk Bostanı’na girerek kahvaltıda yapacakları menemen için domates, biber, salatalık gibi sebzeleri topladı. Renkli görüntülere sahne olan sebze toplama işi sonrası yaşlı vatandaşlar yol kenarında bulunan bir kahvaltı salonuna girerek sabah kahvaltısı için menemen yaptı. Kahvaltı masasını hazırlayan yaşlılar, yaptıkları menemeni masada oturan yaşlı kadınlara ikram etti.

“YAŞLILAR GÜNÜNDE MENEMEN YAPIP HEP BERABER YİYECEĞİZ”
Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, “1 Ekim Yaşlılar Günü kapsamında Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen programa katıldık. Yaşlılarımızla birlikte Kuzguncuk Bostanı’na geldik. Onlarla birlikte burada biber, domates topladık. Burada işimiz bittikten sonra kahvaltı salonuna giderek menemen yapıp yiyeceğiz. Üsküdar Belediyemize bu program için çok teşekkür ediyorum. Biraz önce bir yaşlı amcamız bu bostanda yapılan program sayesinde 70 sene öncesine gittiğini söyledi. Bu söylem beni çok duygulandırdı” dedi.
Kuzguncuk Bostanı’na gelen emekli vatandaşlar eğlenceli vakit geçirdi. Bostan’da salatalık, domates ve biber toplayan Aziz Eriş, “Belediyemizin yapmış olduğu etkinlik kapsamında Kuzguncuk Bostanı’na gelerek burada biber, domates toplayıp menemen yapacağız. Topladığımız ürünlerle kahvaltımızı yapacağız” diye konuştu.
Eşiyle birlikte Üsküdar Belediyesi’nin yapmış olduğu programa katılan Ayşe Eriş ise, “Biber topladık, domates topladık. İşimiz bitince de Kuzguncuk’ta menemen yapacağız. Daha sonra hep beraber kahvaltımızı yapacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum