Minyatür Parkını Gezen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı:

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sazova’daki Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’ni ve dünyadaki tarihi ve kültürel yerlerin minyatürlerinin bulunduğu parkı gezdi

Minyatür Parkını Gezen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı:
Editör: Karamanca
01 Ekim 2015 - 03:50




Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sazova’daki Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’ni ve dünyadaki tarihi ve kültürel yerlerin minyatürlerinin bulunduğu parkı gezdi.
Vali Güngör Azim Tuna ve beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezi inşaatını gezen Bakan Nabi Avcı, yapımı tamamlanan ve sürdürülen işlemlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. 70 kişilik sinema salonu, 12 derslik ve 2 laboratuvarın yer aldığı merkezin inşaatını gezen Bakan Avcı, daha sonra dünyadaki çeşitli ülkelerle simgeleşmiş eserlerin minyatürlerinin yer aldığı parkı gezdi. Parkta basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Bakan Avcı, parkın adının çocuklar tarafından verilen öneriler doğrultusunda konacağını belirtti.
Bakan Avcı, “Buranın adı ne olacak diye sormuşlardı. ‘Buraya çocuklar isim versinler’ demiştik. Burası gerçekten Türk ve İslam dünyasının medeniyete yaptığı katkıları çocukların elle tutulurcasına görebilecekleri bir alan. Burası büyük bir eğitim alanı. Dolayısıyla buraya çocuklarımız isim versin demiştik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir program yapıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren belli bir program dahilinde öğrencilerimiz buraya gelecekler, gezecekler, çocuklarımıza burayla ilgili bilgiler verilecek ve sonra çocuklardan buraya isim önermelerini isteyeceğiz. Her birine oy pusulası vereceğiz. Böylece bu önerileri toplayacağız. Sonra öğretmenlerimizden büyük bir jüri oluşturarak, öğretmenlerimiz öğrencilerin yaptıkları öneriler içerisinden uygun gördüklerini 10’a indirecekler. O 10 içerisinden de vakıf olarak bir tanesini belirlemiş olacağız. Bir aylık bir süreyi kapsayacağız. Adlandırmayı 10 Kasım’a yetiştireceğiz inşallah. Anneler babalar da çocuklarının adına katılabilirler. Böylece Eskişehir’de öğrencilerin isim verdiği büyük bir eğitim alanı oluşmuş olacak. Ekim ayı içinde oylamayı tamamlayıp, 78 Kasım gibi bitirmiş olarak ismini ilan ederiz” dedi.
Bakan Avcı, ziyaretinin ardından Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum