Macit Özcan Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırıldı

Mersin’de geçtiğimiz mart ayında, Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem faaliyetlerine yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında aranan dönemin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan hakkındaki yakalama kararının kaldırıldığı bildirildi

Macit Özcan Hakkındaki Yakalama Kararı Kaldırıldı
Editör: Karamanca
30 Eylül 2015 - 04:07




Mersin’de geçtiğimiz mart ayında, Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem faaliyetlerine yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında aranan dönemin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan hakkındaki yakalama kararının kaldırıldığı bildirildi.
Özcan’ın avukatı Mahir Başarır tarafından yapılan yazılı açıklamada, "29 Eylül 2015 tarihi itibariyle Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi, talebimiz uyarınca sayın Macit Özcan hakkında verilen yakalama kararının kaldırılması yönünde karar vermiştir. Adalet geç de olsa tecelli etmiştir, sayın mahkeme adil ve yerinde bir karar vermiştir" denildi.
24 Mart 2015 tarihinde, Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye iş yapan müteahhitlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurarak ihalelere fesat karıştırdıkları’ iddiasıyla dönemin belediye başkan yardımcısı, daire başkanları, Belediye Başkanı Macit Özcan’ın oğlu, kardeşleri ve çok sayıda iş adamının da aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 34 kişiden 15’i tutuklanmış, dönemin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan hakkında ise ’yakalama’ kararı çıkarılmıştı.
TUTUKLU ZANLILARA KEFALETLE TAHLİYE
27 Mart tarihinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan zanlılarla ilgili olarak ise avukatların yaptığı itiraz 26 Haziran tarihinde karara bağlanmış ve soruşturma kapmasındaki zanlıların tamamı tahliye edilmişti. Sanık avukatlarının savunmasını değerlendiren Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Başkan Özcan’ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan’ın 500’er bin, müteahhit Metin Akray’ın ise 250 bin lira kefaletle tahliyesine karar verirken, diğer 11 şüpheli de ’adli kontrol yasası’ kapsamında tahliye olmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum