Elazığ'da Eğitim Öğretim Yılı Etkinliği

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da pazartesi günü başlayan 20152016 eğitimöğretim yılı etkinlikleri kapsamında bugün iç tadilatı tamamlanan Gümüşkavak İlk ve Ortaokulu’nda etkinlik düzenlendi

Elazığ'da Eğitim Öğretim Yılı Etkinliği
Editör: Karamanca
30 Eylül 2015 - 04:04




Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da pazartesi günü başlayan 20152016 eğitimöğretim yılı etkinlikleri kapsamında bugün iç tadilatı tamamlanan Gümüşkavak İlk ve Ortaokulu’nda etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Müdürlüğü Daire Başkanı Feyzi Çiftçi, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Çocukların şiirler okuduğu programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, “Eğitim şüphesiz her dönemde bütün toplumların öncelikleri arasında yer almıştı. Günümüzde de büyük bir hızla gelişen ülkeler, dünya birincisi olma yarışlarını, bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle güçlendirip hızlandırmaktadırlar. Bu hedefi gerçekleştirmek için, eğitimde kalitenin yükseltilmesini, eğitim sisteminin küreselleşen dünyanın şartları ve toplumun beklentileri doğrultusunda çağdaş ölçütlerin kavuşturulmasını, ezbercilikten uzak insanı temel alan yöntemlerin benimsemesini amaçlayan çalışmalar kararlılıkta sürdürülmektedir” dedi.
Elazığ’da yeni eğitim öğretim dönemine 495 okul ve kurumda başladıklarını kaydeden Bağlıtaş, 134 bin öğrenci, 8 bin öğretmen ve 2 bin 100 personel olduğunu söyledi.
Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz ise, öğretmenliğin her zaman kutsal bir meslek olduğuna inandığını belirterek, “Öğretmenlik mesleğinin düz bir memuriyet olmadığını çalıştığım her yerde anlattım. Öğretmenlerimizin en büyük sıkıntısının ise yaptıkları işin tam olarak bilinmemesi olduğunu gördüm. Ben şimdi tekrar söylüyorum, öğretmenlik düz bir memurluk değil. Ben hiçbir memurun kendi dairesini boyadığını, cebinden para vererek fotokopi kağıdı aldığına rastlamadım. Öğretmenlerin kendi okullarını boyadığına, kendi cebinden para harcayarak çocuklara test kitabı aldığını birçok kez gördüm. Bu pozitif yöndü ve işin ehemmiyetinin farkında” diye konuştu.
Etkinliğin sonunda ilkokul 1. sınıf öğrencilerine, üst sınıflarda eğitim gören çocuklar karanfil verip, ellerinden tutarak sınıflarına götürdü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum