Reklam

Hdp'li Milletvekili Adayından Kolombiya Örneği Vererek Barış Çağrısı

HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, Kolombiya’da 50 yıldan bu yana silahlı mücadele veren FARC ile hükümetin barış masasına oturduğunu belirterek, “Biz de başarabiliriz” dedi

Hdp'li Milletvekili Adayından Kolombiya Örneği Vererek Barış Çağrısı
Editör: Karamanca
29 Eylül 2015 - 13:20




HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, Kolombiya’da 50 yıldan bu yana silahlı mücadele veren FARC ile hükümetin barış masasına oturduğunu belirterek, “Biz de başarabiliriz” dedi.
HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, Türkiye’nin her zamankinden daha fazla demokrasiye, eşitliğe ve barışa ihtiyaç duyduğunu belirterek, barış için herkesi elini taşın altına koymaya çağırdı. Demirci, geçtiğimiz hafta Kolombiya’da hükümet ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin Küba’nın başkenti Havana’da barış masasına oturduklarını hatırlattı. Savaşarak, öldürerek, sorunun çözülmeyeceğini vurgulayan Demirci, “Geçtiğimiz hafta Kolombiya’da tam 50 yıldır hükümete karşı silahlı mücadele veren Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile hükümet masaya oturdu ve altı ay içerisinde barış anlaşması imzalanması için karar aldılar. Taraflar silahların susması ve sorunların demokrasi ile çözülmesi konusunda fikir birliğine vardılar. Ülkemizde de bir an önce ateşkes olsun, mücadeleyi silahlı güçler değil, halkın temsilcileri olan seçilmiş güçler yürütsün. Gençlerimizi ölüme terk etmeyelim. Birilerinin kişisel hırsları için gençlerimiz canlarını ortaya koymasın. Silahlar sussun. Biz demokratik siyasetle bütün bu olumsuzlukların üstesinden gelebiliriz. Biz demokratik siyaset için mücadele edenler olarak, tek bir insanın ölmesini istemiyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

“BARIŞ KOLAY GELMİYOR”
Barış sürecinin kolay bir süreç olmadığını kaydederek, sürecin bazen iktidar hırsına, bazen de başka hesaplara kurban gittiğini kaydeden Demirci, herkesin barış için çaba göstermesini istedi. Demirci, “Kolombiya’da 50 yıldır devam eden bu savaşta tam 220 bin kişi hayatını kaybetmişti. Ölenlerin büyük bir çoğunluğunu ise siviller oluşturuyordu. Barış kolay gelmiyor. Öncelikle barışı bütün kalbinizle istemeniz ve onun için mücadele etmeniz gerekiyor. Kolombiya’da hükümet ile Kolombiya Devrimci Güçleri arasındaki görüşmeler tam 3 yıldır devam ediyordu. Sonunda taraflar barış konusunda anlaştı ve tarihe geçtiler. Biz de bunu başarabiliriz. Gelecek kuşaklara savaşın değil, barışın hakim olduğu bir ülke bırakabiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum