'kafes' Filmi Gala Gecesine Büyük İlgi

Mahmut Kaplan’ın yönettiği ‘Kafes’ adlı filmin gösterimi, düzenlenen gala gecesi ile beğeniye sunuldu

'kafes' Filmi Gala Gecesine Büyük İlgi
Editör: Karamanca
29 Eylül 2015 - 12:40




Mahmut Kaplan’ın yönettiği ‘Kafes’ adlı filmin gösterimi, düzenlenen gala gecesi ile beğeniye sunuldu. Cevahir Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen geceye, sanat ve siyaset camiasından birçok isim katıldı. Film, 2 Ekim’de seyirciyle buluşacak.
Lütfü Şehsuvaroğlu’nun ‘Kafes’ isimli kitabından esinlenerek yapılan ve Bektaş Topaloğlu’nun senaristliğini üstlenip, Mehmet Kaplan’ın yönettiği ‘Kafes’ filmi, düzenlenen gala ile izleyenlerin beğenisine sunuldu. 2 Ekim’de vizyona girecek olan filmin galasına, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gurup Başkanvekili Oktay Vural, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ve sinema camiasından birçok ünlü isim katıldı.

“FİLMİN TAMAMI ANKARA’DA ÇEKİLDİ”
2 Ekim’de sinemaseverlerle buluşacak olan film hakkında bilgi veren, ‘Kafes’ Filminin Yönetmeni Mahmut Kaplan, filmin tamamını Ankara’da çektiklerini söyleyerek, tüm çekimlerin 4 hafta sürdüğünü belirtti. Kaplan, “İlk uzun metrajlı filmim. İlk sinema filmim. Gerçekten hem anlattığımız hikaye anlamında hem de çekimler anlamında benim için büyük tecrübe oldu. Filmimiz bir dönem filmi, 12 Eylül’ü anlatıyor. 1980 hikayesini anlatıyor. O döneme biraz farklı perspektiften bakan bir film. Onun için hem zorlandık hem de büyük bir heyecan içerisinde çektik. Çekimlerin tamamı Ankara’da gerçekleşti. Ankara’da hem müzede, hem de Ulucanlar Cezaevi’nde çektik. Hamamönü’nü özellikle çok kullandık. Aynı zamanda üniversitelerde çekimlerimiz oldu. Filmim tamamını Ankara’da tamamladık. Filmi 4 haftada çektik” diye konuştu.

“12 EYLÜL HADİSELERİ BU GÜNE KADAR HEP TEK TARAFLI ANLATILDI”
Galaya katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise bugüne kadar ‘12 Eylül’ konusunu işleyen filmlerin hep tek taraflı işlendiğini belirterek, bu filmde ‘12 Eylül’ öncesinde Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların açığa kavuşturulmuş olduğunu ümit ettiğini söyledi.
Destici, "Bugüne kadar hep 12 Eylül öncesi hadiseler tek taraflı anlatıldı. Burada inşallah ümit ediyorum ki daha tarafsız biz gözle 12 Eylül öncesinde Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, sağsol kavgaları, onu oluşturan faktörler net olarak açıklığa kavuşturulmuştur. Tabi burada özellikle ülkücülerin yaşadığı mağduriyet, o dönemdeki vatana ve millete bağlılıkla milliyetçi duygularla girişmiş oldukları mücadele gerçekten inşallah ortaya çıkmıştır" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum