Obama: "terörle Mücadele Uzun Olacak Ama Koalisyon Başarılı Olacak"

ABD Başkanı Barack Obama, New York’ta düzenlenen IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi’ndeki konuşmasında mücadelenin uzun olacağını ancak oluşturulan koalisyonun başarılı olacağını söyledi

Obama: "terörle Mücadele Uzun Olacak Ama Koalisyon Başarılı Olacak"
Editör: Karamanca
29 Eylül 2015 - 12:00




ABD Başkanı Barack Obama, New York’ta düzenlenen IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi’ndeki konuşmasında mücadelenin uzun olacağını ancak oluşturulan koalisyonun başarılı olacağını söyledi.
ABD Başkanı Barack Obama, New York’ta düzenlenen IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi’nde açılış konuşması gerçekleştirdi. Obama konuşmasında mücadelenin uzun olacağını ancak oluşturulan koalisyonun başarılı olacağını bildirdi. Obama, zirvenin aşırıcıları durdurmak için küresel bir hareket olduğunu bildirerek, IŞİD’e karşı askeri operasyonlar gerçekleştirilen çok sayıda ülkenin de aralarında bulduğu 60 ülkenin IŞİD’e karşı mücadeleye katıldığını söyledi. ABD, Fransa ve müttefik ülkelerinin IŞİD militanlarına operasyonlar gerçekleştirdiğini ifade eden Obama, BM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamayı yineleyerek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın iktidarda kaldığı sürece Suriye’deki IŞİD’in yenilemeyeceğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum