Mersinli Milli Eskrimci, Avrupa Yıldızlarda Bronz Madalya Kazandı

Mersin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu ve milli eskrimci Ali Ege Say, Ankara’da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Circuit Turnuvası Erkek Epe Müsabakalarında bronz madalya kazandı

Mersinli Milli Eskrimci, Avrupa Yıldızlarda Bronz Madalya Kazandı
Editör: Karamanca
29 Eylül 2015 - 01:58




Mersin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu ve milli eskrimci Ali Ege Say, Ankara’da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Circuit Turnuvası Erkek Epe Müsabakalarında bronz madalya kazandı.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Yıldızlar Circuit Turnuvası Erkek Epe Müsabakaları, Türkiye Eskrim Federasyonu ve Avrupa Eskrim Konfederasyonu koordinesinde 27 Eylül 2015 tarihinde Ankara’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Müsabakalara 9 ülkeden 81 sporcu katılırken, 61 sporcu Türkiye için mücadele etti.
Mersin TOHM, eskrim branşında Mersin’de yapılan Yıldızlar, Gençler ve Adıyaman’da yapılan Büyükler Türkiye Şampiyonalarında ferdi ve takım halinde aldığı önemli derecelerle son bir ayda adından söz ettirirken, bu başarısını Avrupa Yıldızlar Circuit Turnuvası Erkek Epe müsabakalarında da gösterdi. Antrenörlüklerini Türkiye Eskrim Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Güzin Yalçın, Milli Takım antrenörlerinden Osman Yalçın, Emre Işık ve Selçuk Dönerkaya’nın yaptığı Mersin TOHM Eskrim Takımı, disiplinli ve düzenli çalışmalarının meyvelerini almaya başladı. Ankara’daki turnuvada, Mersin TOHM milli eskrimcilerinden Ali Ege Say, birbirinden güçlü rakiplerini geride bırakarak yarı finale kadar yükseldi. Say, yarı finalde İngiliz eskrimci Mathew Dıckınson ile yaptığı karşılaşmayı 158’lik skorla 3’üncü sırada tamamlayarak bronz madalyayı Türkiye’ye kazandırdı. Ali Ege Say, aldığı bu dereceyle Avrupa Yıldızlar Circuit Turnuvası Erkek Epe Müsabakalarında dereceye giren tek Türk sporcu oldu.
Turnuvanın finalinde ise İngiliz eskrimci Mathew Dıckınson, Avusturyalı rakibi Emil Thewanger’i yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Avrupa Yıldızlar Circuit Turnuvası’nda Avusturyalı Thewange gümüş madalya kazanırken, Yunanistan’dan Asterios Tsokas ve Ali Ege Say bronz madalya elde etti. Turnuvada dereceye giren isimlere ödülleri Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Alparslan Öztürk tarafından verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum