Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kurban Bayramı'nı Değerlendirdi:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kurban Bayramı'nı Değerlendirdi:
Editör: Karamanca
26 Eylül 2015 - 10:20




Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramında geçmiş yıllara göre olumsuz manzaralar yaşanmadığını kaydederek, “Ufak tefek hadiseler olabilir ama yüzde 99.99 oranında her şey güzel geçti. Güzel bir bayram geçirdik, kesimler güzeldi, milletimize teşekkür ediyorum” dedi.
Bakan Eroğlu, geldiği memleketi Afyonkarahisar’da partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Açılış töreninde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu gazetecilerin Kurban Bayramının çevresel alandaki etkileri konusundaki sorusuna yanıt vererek, “Evvela baktığımız zaman geçmiş yıllara nazaran özellikle hükümetimiz döneminde ciddi tedbirler alındı. Mezbahaneler kuruldu, belediyeler çok güzel kesimhaneler hazırladı. Yani ben etrafı da dolaştım İstanbul’da hakikaten herkes kaideye, usule ve mevzuata uygun hareket ederek dolayısı ile gönülden teşekkür ediyorum. Ufak tefek hadiseler olabilir ama yüzde 99.99 oranında her şey güzel geçti. Güzel bir bayram geçirdik, kesimler güzeldi gerçekten milletimize teşekkür ediyorum. Duyurusunu da yapmıştık, biliyorsunuz hayvanlara eziyet edilmemesinden, hayvanları korumaktan bizim bakanlığımız sorumlu o bakımdan denetimler yapıldı. Vatandaşlarımız da hassas bir şekilde bunlara uydu. Hayvanlara eziyet etmedi, kesimler sağlıklı yapıldı. Sonuç olarak geçmişteki görüntüler yok” diye konuştu.

“YOLDAKİ KAYIP KAYIP DEĞİLDİR, HIZ SINIRLARINA RİAYET ETSİNLER”
Bakan Eroğlu bir başka gazetecinin “Kurban Bayramı tatili dönüş yolu başlıyor, trafik kazaları konusunda bir uyarınız olacak mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Özellikle dönüş yolu çok kalabalık olacak. Uzun bir tatil vardı, bir defa trafik kaidelerine kesinlikle riayet etsinler fazla hız yapmasınlar. Evde bekleyenler var. Arabada çoluk çocuk var, eşi, dostu var. Sevdiklerine kavuşmak istiyorlarsa veya acı yaşamak istemiyorlarsa en azından mutlak süratle trafik kurallarına, kaidelerine muhakkak dikkat etsinler. Bunu ben özellikle rica ediyorum. Bilhassa sollamalarda dikkat etmeleri lazım, bilhassa akşam saatlerinde bazen arkadan yavaş giden kamyonlara çarpma gibi durumları oluyor. Buna dikkat etsinler yani belli bir fren mesafesini bırakma şarttır. Bazen saatlerce bekliyorlar, yani yarım saat geç gitseler ne olur yani. Ama yoldaki kaybı sanki büyük bir kayıp gibi görüyorlar. Yoldaki kayıp kayıp değildir, hız sınırlarına riayet etsinler.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum