Reklam

Zızek'ın Aşk Konferansına Yoğun İlgi

Dünya çapında tanınan marksist sosyolog ve kültür eleştirmeni Slavoj Zızek, Kartal Belediyesi ve MonoKL (Mono Kurgusuz Labirent) Yayınları’nın işbirliği düzenlenen “Aşkın Metafiziği” konulu Uluslararası Felsefe Konferansı yoğun ilgi gördü

Zızek'ın Aşk Konferansına Yoğun İlgi
Editör: Karamanca
26 Eylül 2015 - 08:50




Dünya çapında tanınan marksist sosyolog ve kültür eleştirmeni Slavoj Zızek, Kartal Belediyesi ve MonoKL (Mono Kurgusuz Labirent) Yayınları’nın işbirliği düzenlenen “Aşkın Metafiziği” konulu Uluslararası Felsefe Konferansı yoğun ilgi gördü.
Kartal Belediyesi’nin ve MonoKL (Mono Kurgusuz Labirent) Yayınları tarafından “Aşkın Metafiziği” konulu konferans, Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda düzenlendi. Konferansın ikinci gününde dünyaca ünlü Alain Badiou, Slavoj Zizek ve Judith Balso konuşmacı olarak katıldı. Felsefe ve sosyoloji öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, Volkan Çelebi ve Ahmet Soysal moderatör olarak yer aldı. Şahsına özgü bir materyalizmin savunucusu olan Slavoj Zizek, konferansta aşkın felsefi ve sosyolojik boyutunu anlattı. Yurt dışında birçok büyük üniversite öğrencilerine satılan sex antlaşmasını eleştiren Zizek, yapılan anlaşmanın bireyleri ne kadar dar kalıplara sığdırmaya çalıştığını ve aşkın daha soyutlaştırmaya çalıştığını ifade etti.
Konferansta ayrıca İslam’ın, Hristiyanlığın ve birçok dini inancın  aşka bakış açıları ve farklı etnik kökenlere mensup toplumların aşk anlayışları gibi konular da konuşuldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum