Eski Bakan Çelik, Sığınmacıları Kabul Etmeyen Avrupa Ülkelerine Seslendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı

Eski Bakan Çelik, Sığınmacıları Kabul Etmeyen Avrupa Ülkelerine Seslendi
Editör: Karamanca
26 Eylül 2015 - 07:40




Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Çelik, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan Suriyeli sığınmacıların Avrupa’ya kabul edilmemesini eleştirdi.
Avrupalıların yıllardır Ortadoğu ve Afrika’nın yeraltı kaynaklarını ve petrolünü sömürdüklerini ve bütün kaynaklarını alıp götürdüklerini belirten Faruk Çelik, 20 bin Suriyeliyi kabul etmeye gelince bu insanları dikenli tellerle karşı karşıya bıraktıklarını ibretle izlediklerini söyledi.
Suriyelilerin yokluktan kurtulmak için denizde boğulma pahasına bu yola düştüklerini söyleyen Çelik, insanlığın bir sınavdan geçtiğini, dünyanın bir tarafında sefalet, diğer tarafında safahatın sürdüğünü belirtti. Çelik konuşmasında, “Bombaların patladığı komşu ülke Suriye’de insanlar normal yaşamlarını sürdüremiyor. Yıllardır Ortadoğu’yu sömürdüler, petrollerini sömürdüler, yeraltı kaynaklarını sömürdüler, Arfika’yı sömürdüler ve oranın bütün kaynaklarını alıp götürdüler ama 20 bin Suriyeliyi kabul etmek için dikenli tellerle Suriyeliler karşı karşıya bıraktılar. İbretle izliyoruz öyle değil mi? Refah düzeyinin yüksek olduğu, tek başına milli gelirin 40 bin, 50 bin, 60 bin dolarlarda olduğu ülkeler 20 bin Suriyeliyi elleriyle dikenli tellerin karşılarına koydular ama siz ne büyük bir milletsiniz. 2 milyon Suriyeli kardeşinizi bağrınıza bastınız” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum