Binali Yıldırım'a İzmir'de Coşkulu Karşılama

AK Parti’den İzmir adayı olan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in her köşesinde kendi eserleri olduğunu ifade ederek, “İzmir’i yeniden herkesin hayalinde olan şehir yapacağız” dedi

Binali Yıldırım'a İzmir'de Coşkulu Karşılama
Editör: Karamanca
26 Eylül 2015 - 06:20




AK Parti’den İzmir adayı olan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in her köşesinde kendi eserleri olduğunu ifade ederek, “İzmir’i yeniden herkesin hayalinde olan şehir yapacağız” dedi.
İzmir 1. bölgeden 1. sıra adayı olarak seçim yarışına giren eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir’e geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkışında binlerce partili tarafından karşılandı. VIP çıkışının karşısında oluşturulan alanda mini bir miting yapan Yıldırım, klasikleşmiş “Yolların kralı Binali Yıldırım” sloganıyla karşılaşınca cevabı yine “Yolların kralı olmaz, kuralı olur” oldu.

“HERKESE BAYRAM OLMADI”
Terör örgütü PKK’nın bayramda bile rahat durmadığını söyleyen Yıldırım, “Bayram, ne yazık ki herkese bayram olmuyor. Biz daha şehitlerimizin acısıyla yaşarken kahpe ve kalleş terör örgütü ‘bayram’ demedi, kan akıtmaya devam etti. Bu bayram İzmir’den, Adnan Menderes Havalimanı’ndan, demokrasi şehidimizin çok partili siyaseti başlattığı bu meydandan haykırıyoruz, kahpe terör örgütü şunu iyi bil 780 bin km kare vatan toprağının her karışı şehit kanıyla sulanmıştır. Atalarımızdan, dedelerimizden bize emanet bırakılan bu mübarek toprakları kimsenin bölmesine, parçalamasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“İZMİR’İ KİMSE HAFİFE ALMASIN”
9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşunun 93. kez kutlandığını hatırlatan Yıldırım, “İzmir’in kurtuluş yıldönümü 9 Eylül sıradan bir kurtuluş değildir. 9 Eylül demek Türkiye Cumhuriyeti bayrağının göndere çekildiği, bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonlandığı gündür. Onun için İzmir’in kurtuluşunu kimse hafife almasın” diye konuştu.
“Yolları böldük ama hayatları birleştirdik” diyen Yıldırım, “Ama hain terör örgüyü yolları bombalıyor, kapatıyor, insanların hayatına kastediyor. Herkes şunu iyi bilsin; bu devlet Türk devleti. Büyük Türk milleti, tarih boyunca şer güçlerle mücadele etmiş, her seferinde de bu ülkenin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini sağlamıştır. Terör örgütünün ister iç destekçileri, ister dışarıdaki efendileri ne yaparlarsa yapsınlar kardeşliğimize zarar vermeyecekler” ifadelerini kullandı.

“YEMİN ETTİK”
İzmir’in bugün tarihi bir gün yaşadığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
“Bugünden itibaren 35 günümüz var. 35 gün sonra sandığa gideceğiz ve Türkiye’de ve İzmir’de tekrar destanlar yazacağız. Merak etmeyin hizmetlerimiz daha yeni başlıyor. Şurada gördüğünüz eser Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali. İşte şimdi Adnan Menderes’in ismini şerefle taşıyan bu havalimanını buraya nasıl getirdiysek, İzmir’i de önümüzdeki dönem içerisinde tekrar herkesin hayalindeki şehir yapmaya ant içtik, yemin ettik. Osmanlı’dan sonra Anadolu toprakları bir bir işgal edilirken hiç ses çıkmıyordu. Ne zaman ki İzmir işgal edildi. İzmir işgal edildikten sonra tüm Anadolu ayağa kalktı. İzmir çünkü son kaleydi. İzmir Türkiye’nin batıya açılan penceresiydi. İstiklal Savaşı’nın zaferle noktalandığı yer yine İzmir oldu. Bizim çocukluğumuzda, gençliğimizde herkesin hayali İzmir’e gitmekti, İzmir’de yaşamaktı. Ancak üzülerek söylüyorum bugün İzmirli gençler, gelecek hayallerini İzmir için kuramıyorlar. Başka yerlerde, başka ülkelerde geleceklerini arıyorlar. İzmir buna layık değil. İzmir’i tekrar fuarlar şehri yapmaya, İzmir’i tekrar Türkiye’nin ekonomisini kalbi yapmaya ahdettik ant içtik, karar verdik.”

CHP’Lİ ÇAM’A CEVAP VERDİ
“İzmir’in kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına 35 gün boyunca bize uyku haram” diyen Yıldırım, kendisi hakkında “Hangi yüzle İzmir’e geliyorsun” şeklinde açıklamalar yapan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’a da cevap verdi. Yıldırım, “Rakip partinin milletvekillerinden biri demiş ki ‘Bakan İzmir’e hangi yüzle geliyor?’ Bakan İzmir’e eserleriyle geliyor. İzmir’in her köşesine bakın, eserlerimizi göreceksiniz. Sadece birini söyleyeyim, Konak tünelini yaptırmamak için ellerinden geleni arkalarına koymadılar ama tüneli açtığımızda en önce onlar geçtiler. Bizim hizmetimizde particilik yok. Hangi partiden olursa olsun 4 milyon İzmirli bizim kardeşimizdir. Bize oy versin, vermesin bizim hizmetimiz halk içindir, hak içindir, İzmir içindir. Bizim doğal liderimiz, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan böyle öğrendik. Şimdi de Cumhuriyet’in 100. yılında Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığında 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasını bir denizcilik tabiri olan “Fonda Bismillah” diyerek sonlandırdı.

“MADE IN İZMİR”
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ‘efsane kaptan’ diye bahsettiği Binali Yıldırım’ın İzmir için çok güzel bir liste hazırladığını ifade ederek, “Listemiz tamamen yerli, made in İzmir. Bizler birileri gibi Ankara’ya gitmek için İzmir’i sıçrama tahtası olarak görmüyoruz. İzmir’in evlatları Ankara yolunda. Buradaki kadro İzmir’in tüm sokaklarını karış karış biliyor, İzmir’in içinden çıkmış kardeşlerimiz” dedi.

ADAYLAR TANITILDI
AK Parti’nin İzmir kaptanı Binali Yıldırım’ın İzmirlilere yeniden “merhaba” dediği mitingde diğer adaylar Mahmut Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, Cemal Bekle, Ayşe Engür, Fevzi Bayram, Maksut Karaosman, Mehmet İlkbahar, Gürbüz Akbulut, Zerrin Kara, Ahmet Eroğlu, Enes Uzunlar, Nükhet Hotar, İbrahim Turhan, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Nesrin Ulema, Tansu Kaya, Bilal Kırkpınar, Ali Sedat Şenbaş, Meltem Ergin, Veysel Güldoğan, Emin Sefa Kayacan, Hale Yıldız ve Cemal Bahçıvan da özgeçmişleri okunarak partililere tanıtıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum