Reklam

Kıbrıs Rum Yönetimi Sınır Boylarında Yaşayan Vatandaşlarını Türklere Karşı "nöbetçi' Yaptı

Güney Kıbrıs’ta, Yeşil Hat boyunca KKTC’den ürün, insan geçişinin kontrol edilebilmesi amacıyla oluşturulan ve sınır bölgelerinde ikamet eden kişilerin gözetimine dayandırılan uygulama başlatıldı

Kıbrıs Rum Yönetimi Sınır Boylarında Yaşayan Vatandaşlarını Türklere Karşı "nöbetçi' Yaptı
Editör: Karamanca
26 Eylül 2015 - 06:00




Güney Kıbrıs’ta, Yeşil Hat boyunca KKTC’den ürün, insan geçişinin kontrol edilebilmesi amacıyla oluşturulan ve sınır bölgelerinde ikamet eden kişilerin gözetimine dayandırılan uygulama başlatıldı.
Kıbrıs Rum kesiminin en yüksek tirajlı Fileleftheros gazetesinin haberine göre, önceki gün Kokkinotrimithia köyünde gerçekleştirilen toplantıya katılan Rum Adalet Bakanı İona Nikolau, hedefin Yeşil Hattın daha etkin denetimi ve bölgede yaşayan vatandaşların da buna katkısının sağlanması olduğunu söyledi.
Sınır bölgelerindeki köy ve kentlerde ikamet edenlerin Rum polisiyle işbirliği yaparak KKTC’den Güney Kıbrıs’a kaçak mal, ürün ve diğer suç unsurlarının geçişini engellemeleri hedefleniyor. Böylelikle sınır bölgelerinde bulunan evlerde yaşayan Rum vatandaşlar Türklere karşı “nöbetçi” olarak da görevlendirildiler.
Rum yönetimi uzun yıllar önce de askerlik görevini yapmış ve yedek duruma geçmiş Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) mensuplarının da silah ve harp teçhizatının evlerinde muhafaza edilmesini emretmişti. Bu uygulama halen devam ediyor.
Bu durumda RMMO seferberlik veya alarm durumlarında 100120 bin kişiyi silah altına almayı ve adada bulunan Türk asker sayısının üçdört misli gücüne çıkmayı hedefliyor.
“Her pencere bir ateş mevii, mazgal” sloganı ile sınır bölgelerindeki ihtiyat askerleri özel görevle görevlendirilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum