Tatil Beldelerinde Kurbanlıklar Elde Kaldı

Aydın’ın Didim ilçesinde tatilcilere umut bağlayan küçükbaş hayvan besicileri Kurban Bayramı’nın ikinci günüde de satışlar olmayınca keçi ve koyunların birçoğu ellerinde kaldı

Tatil Beldelerinde Kurbanlıklar Elde Kaldı
Editör: Karamanca
26 Eylül 2015 - 05:59




Aydın’ın Didim ilçesinde tatilcilere umut bağlayan küçükbaş hayvan besicileri Kurban Bayramı’nın ikinci günüde de satışlar olmayınca keçi ve koyunların birçoğu ellerinde kaldı.
Küçükbaş hayvan besiciliği yapan Mithat Baybora, Didim de yerel halktan ziyade yazlıkçılara umut bağladıklarını ancak bayram öncesi itibarı ile bölgede etkili olan yağışlar nedeniyle de umdukları gibi bekledikleri ilgiyi göremediklerini söyledi.
Kurbanlık fiyatların da düşmesiyle zararına mal satmaktansa pazar alanını boşalttıklarını belirten Baybora, “Bayramın İkinci günü olmasına rağmen yakın civardan Akköy, Balat, Batmaz ve Akyeniköy Mahalleleri’nden gelen çoğu küçükbaş hayvan besicileri de umdukları gibi satış yapamadılar. Küçükbaş kurbanlıklar 350 TL’ye kadar düştü. Maliyetleri kurtarmayınca kurbanlıkları meralara yaymaya çıkardık” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum